sourze.se

Helt urspårad rasistdebatt?

Apropå "lintottar" Vinklar TV och media bildurvalet? Vad tycker Sourzeskribenterna?

Moderatkvinnan som kandiderade i valet tänkte sig nog inte för när hon tyckte att det saknades lintottar i TV programmen. Men i sak har hon säkert rätt. Man behöver inte titta särskilt mycket förrän man märker en överrepresentation av mörka barn. TV:s redaktionella urval av bilder syns nog en del vinklat. Att påpeka en sådan sak kan ju inte vara särskilt farligt. Moderatkvinnan valde nog bara fel ord när hon sa "lintottar". Då får hon hela rasistdebatten över sig i ett huj. Ganska onödigt egentligen. Vad säger Sourzeläsarna?


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 01 sep 2006 17:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: