sourze.se

Kan man lita på Linda Rosing?

Linda Rosing; fotomodell, dokusåpastjärna, sångerska, b-kändis, författare, marknadschef, pokerspelare och även känd som Big Brother-Linda och nu som partiledare. Hon gillar att vara i rampljuset...

Linda Rosing 32 år gammal, nykomlingen inom politiken börjar plugga samhällskunskap på Komvux för att kunna förbereda sig för valrörelsen med hoppet att kunna bli vald till kommunfullmäktige i Stockholms stad. I en intervju i Metro avslöjar hon att målet är att komma in på universitet och plugga statsvetenskap, då måste hon läsa upp sina betyg från sin tvååriga gymnasieutbildning.

Folk brukar utbilda sig för att kunna ta ett ansvar och ett yrke men Linda tar på sig ett jobb först och sen börjar hon utbilda sig till yrket. Hon berättar i Metro att hon har blivit tillfrågad av två personer därför att hon har ett namn i media och det skrivs om henne då och då, samt att hon har livserfarenhet. Hon har levt med bidrag och har jobbig bakgrund.

Linda Rosing; fotomodell, dokusåpastjärna, sångerska, b-kändis, författare, marknadschef, pokerspelare och även känd som Big Brother-Linda och nu som partiledare. Linda har bytt yrke rätt ofta. Det verkar som att hon gör vad som helst och tar vilket yrke som helst bara hon syns och det skrivs om henne. Att hon gillar att vara i rampljuset är ingen hemlighet och hon har alltid drömt om att vara känd, till vilket pris som helst även om hon inte har haft utbildningen eller erfarenheten.

Linda påstår att det inte är sant att allt hon gör blir uppmärksammat. Hon har sagt tidigare att det hon är ointresserad av är politik. Politik är trist och grått. Det ska bli intressant att se hur länge Linda klarar sig i ett kommunfullmäktigemöte. Det är inget festande där - det finns inga snygga människor med senaste modekläderna. Man snackar inte om silikonbröst och fyllda läppar och det är ingen livsstil som hon önskade sig på Play Boy. Kommunfullmäktige tillhör folk med ambitioner och engagemang för samhälle och individer. Man undrar om det bara är en tidsfråga innan Linda ger upp och slutar. Eller, kanske om det dyker upp en playboy/modellkontrakt, kommer hon att svika sina partikamrater och sina väljare.

Linda har svikit sin dotter tidigare. Hon har erkänt det. "Att jag försummat min dotter är det dummaste jag gjort. Jag hoppas att hon en dag kan förlåta mig. Jag har offrat mina barn för kändislivet. Jag har försummat mina barn. Jag har varit egoistisk, speciellt mot min dotter. Jag har åsidosatt henne." Linda har försökt att be om förlåtelse på olika sätt. Hon har försökt att bortförklara sin agerande. Ändå tycker Linda att hon gjorde rätt. Hon övergav sin dotter för att hon skulle få det bra. "Jag gjorde det för hennes skull", säger hon. Linda har erkänt att hon har varit feg. Bara för att slippa konflikter har hon låtit bli att ringa dottern.

Att hon är blondin gör inget inom politiken. Silikonbrösten är inte i vägen för en politisk karriär. Fyllda läppar skulle inte stoppa henne. Men kan vi lita på att hon inte kommer att ge upp, att hon inte kommer tröttna inom kort? Hon har alltid en bra start men kommer aldrig till målet. Hon avslutar inget. Att hon är så engagerad att hon vill börja på universitet och läsa statsvetenskap är bra, men kommer hon att avsluta studierna? Kommer vi inte att höra igen att hon har varit egoistisk, det har varit det dummaste hon gjort, hon är feg, hon klarar inte av konflikter. Kommer vi inte att höra: "Förlåt Sverige jag lämnar politiken och er, jag gör det för er skull?" Ändå tycker jag inte att vi borde underskatta henne och hennes mod. Hon kan bidra med en hel del till svensk politik.


Om författaren

Författare:
Behzad Dariusson

Om artikeln

Publicerad: 16 aug 2006 17:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: