sourze.se
Artikelbild

Vi och Dom, eller bara Jag?

På tal om något helt annat.

Dom har ingen koll. Dom är inte kloka. Dom är bara ute efter att lura oss. Dom tar för sig och tänker inte på andra. Det är deras fel. Dom utnyttjar oss och Dom tar det som är vårt.

Så skulle Vi aldrig göra. Vi har koll. Vi gör det rätta. Vi vet.

Det är Vi mot Dom från morgon till kväll. Frågan är bara vem är Dom? Och en ännu mer intressant fråga är , vem är Vi?

Är det det blå partiet mot det röda? Eller är det Vi i det blå partiet som är för Euron mot de andra i det blå partiet som är mot Euron? Eller är det vi kvinnor i det blå partiet som är för euron och som även är för män? Eller är det vi blå, singel, kvinnor som är för euron och älskar män mot dom andra? Eller är det vi singelkvinnor med egna företag mot röda män i slips och gifta kvinnor samt fackföreningar som är mot Euron men för feminism? Varje luddigt Vi tycks ha sin egen motsats i ett lika luddigt Dom, fienden.
Vem i hela världen är Dom? Och vem är Vi?

Vi är socialt och trevligt. Vi är förföriskt. Vi har resurserna och Vi har lösningarna. Vi kan hjälpa dig, kom över här till oss. Vi vet vad vi gör. Vi är tryggt. Vi hjälper varandra.

Men, Vi är farligt. Vi är flyktigt. Vi kan ljuga. Vi är opålitligt. Vi kan svika i samma stund som du blir dom.

Det är inte lätt att tillhöra ett Vi, jag brukar ge upp efter en stund. Vi är jag och mina vänner, eller rättare sagt jag och mina singelkompisar. Eller i alla fall jag och mina singelkompisar som inte har barn. Vi är jag och mina singelkompisar som inte har barn och som bor i Malmö. Vi blir inte så många till slut. Vi blir till bara Jag.

Skulle man rita upp alla Vi´n man använder sig av skulle det bli en himla massa diagram, cirklar och tårtbitar. Det hade antagligen blivit så många tårtbitar att man till slut hade fått inse att Vi egentligen bara är en illusion. Vi är egentligen ingenting att eftersträva. Vi är bara en lätt förevändning som Vi kan ta till för att slippa att rakryggat och alldeles ensamma stå för att man inte kan stå för allt hela tiden. Vi är egentligen bara Jag.


Om författaren

Författare:
Jenni Berndtson

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2006 16:04

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: