sourze.se
Artikelbild

Boris vs Bimbos, rond 2

Boris Benulic är i farten igen och försöker likt en gubbe med en sexårings envishet försvara sin "rätt" att få vara en sexistisk skitstövel.

Igår råkade jag springa på min gamla Sourze-artikel "Boris mer blåst än utviksbrudar?" och läste snabbt igenom den. Döm min förvåning då jag idag på tåget tittar i Metro och ser att Boris åter försöker sprida sin dynga. Jag menar vad är oddsen?

Boris menar i sin kolumn:

"Okej, go ahead och visa brösten, men räkna med inte att någon visar respekt".

Boris hävdar att han får kalla folk dumma i huvudet om han känner för det. Han ägnar en hel kolumn enbart till att försvara sin "rätt" att få vara respektlös mot vissa människor, i det här fallet "blonda brudar" som visar brösten. Han påstår att alla åsikter är ungefär lika mycket värda

Boris... du har helt fel.

Nej, åsikter är inte lika mycket värda. En åsikt som går ut på att man har en "rätt" att vara respektlös mot vissa människor bara för att de inte bär kläderna som man själv tycker att de skall göra, den åsikten är inte ens värd det jag torkade ifrån arschlet i morse.

Vidare har du - tvärt emot vad du försöker hävda - inte alls rätt att tala om för andra att de är dumma i huvudet. Om du hade ägnat dig att slå upp Brottsbalken 1962:700, 5 kap, §1 - istället för att försöka glänsa med ordet "Abderitisk" - så hade du hittat följande:

"Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter."

Du kanske tror att förtalsparagrafens andra del räddar dig, den som säger att man slipper ifrån en förtalsdom om man har "skälig grund" för förolämpningen. Men Boris... du har ingen "skälig grund" för ditt skitsnack. Det finns ingenting i handlingen att visa brösten som är fördummande. En människas hjärta, hjärna, sinneslag, värderingar, respekt och ödmjukhet inför andra människor sitter inte i BH:n eller t-shirten. Om kläderna är av eller på förändrar inte människan. Alltså har du inget försvarbart skäl för dina respektlösa påståenden och därmed heller ingen rätt att slippa ifrån ansvar för dem.

"Ingen rättighet att vara bimbo" kallar du sin artikel. Detta är fel. Man har visst det en rätt att vara bimbo om man vill. Kvinnor har rätt visa tuttarna utan att någon töntig karl med värderingar ifrån början av förra seklet försöker idiotförklara dem. Att du likt min sexåriga dotter stampar med foten och tycker "Jag får visst!" har inget med saken att göra. Du har helt enkelt inte har rätt att göra detta.

Snarare är det precis här! roten till orespekt gentemot kvinnor ligger... i påståendet att man skulle ha någon slags "rätt" att vara en skitstövel mot vissa av dem. När någon gång i framtiden även "bimbos" får respekt, den dagen kommer alla kvinnor att få det. Men vi har långt dit, vilket din artikel bevisar med all önskvärd tydlighet.

Boris... för att parafrasera ditt eget påstående: Okej, skriv din föråldrade, sexistiska, korkade och värdelösa åsikt i Metro... men räkna inte med att någon visar dig respekt efter det. Jag respekterar hellre en bimbo än en gubbe som du.

---

Abderitisk: Enfaldig, dum, befängd.

Boris kolumn: Länk: metro.se


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 02 aug 2006 10:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: