sourze.se

Den öppna arbetslösheten

Ingen kan ha undgått att höra från Göran Persson att den öppna arbetslösheten ska vara max fyra procent. Detta mål har borgerligheten med kraft kritiserat.

Ingen kan ha undgått att höra från Göran Persson att den öppna arbetslösheten ska vara max fyra procent. Detta mål har borgerligheten med kraft kritiserat. Hur kom man nu fram till denna fyra procents gräns då sossarna alltid slagits för en nollvision?

Full sysselsättning har alltid förr varit målet. Denna omsvängning kan härledas till 1990 då Ingvar Carlsson och Allan Larsson hissade flaggan för att inflationen var överordnad alla övriga mål. Och så är det fortfarande idag år 2006. Sen hör vi att Göran Perssons ambition är full sysselsättning, men en ambition är inte tillräckligt. Här behövs krafttag och det idag!

Med denna nya syn som kom 1990 har vi fått ett helt annat samhälle än det mina föräldrar slogs för på fyrtio- och femtiotalet.


Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 21 jul 2006 13:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: