sourze.se

LO:s Vanja har noll koll

Från att vara ordförande med skyhög lön medlemspengar bluddrar Vanja på utan att ha en susning om vad hon egentligen pladdrar om!

Hundratusentals arbetare väljer bort medlemskapet i LO men betalar för A-kassa. Anledningen till det påstår Vanja är att de inte får fast anställning eller att de tror att de har ett bra förhållande till chefen.

Båda påståenden är totalt felaktiga. Jag har många vänner som sliter inom vården och omsorgen. En del har fast anställning och heltid, för att de vill det. Andra jobbar extra för att de vill det. Båda grupper har lämnat samstämmiga uppgifter till varför de inte vill ansluta sig till facket. En del av dem är fortfarande medlemmar men planerar att lämna.

Det är för dyrt! Ja, svårare än så var det inte. Om du får betala mellan 300-500 kronor i månaden till ett värdelöst fack, why bother?

Dessutom är det chefen, på Sahlgrenskas respektive avdelningar, som delar ut lönepotter. Ja, du läste rätt! Sahlgrenskas Universitetssjukhus som ägs av Göteborgs kommun. Dessa lönepotter är individuella och kan ej ifrågasättas! Detta har pågått i flera år.

Vad ska du då med facket till? Det är miljoner gånger bättre att spara mellan 300-500 kronor i månaden till en framtida pension. Att vara med i A-kassan är inte heller gratis! Självfallet. Men i gengäld har du betalt för försörjning om du riskerar att bli arbetslös.

Nej min kära Vanja, du får allt se till att se dig om efter ett nytt jobb. Ett jobb där du inte behöver svettas, vara smart eller duktig. Ett arbete som genererar ännu högre lön utan att det krävs några som helst högskolestudier. Knappt gymnaisum! Sök jobbet som ordförande i Socialdemokraterna! Där passar de kunskaper du besitter!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 03 jul 2006 13:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: