sourze.se

AMS smygtittar på dig?

Nog borde det räcka att vara arbetslös och hänvisas till det ena efter det andra projektet som tyvärr inte ger många jobb. I Expressens artikelserie "Trams för miljarder"...

AMS smygtittar på dig?


Nog borde det räcka att vara arbetslös och hänvisas till det ena efter det andra projektet som tyvärr inte ger många jobb. I Expressens artikelserie "Trams för miljarder" har vi kunnat läsa om hur AMS och arbetsförmedlingarna sköter sitt uppdrag. Härvidlag har tidningen intervjuat arbetslösa. Detta har tydligen irriterat vice generaldirektören som gått in i akterna och "kollat upp" en av intervjupersonerna. Vi vanligt folk kallar detta dataintrång. Personaldirektören kommenterar det hela med orden: - Sådant får bara inte hända.
Senare visar det sig att även anställda ute i landet varit inne och tittat i intervjupersoners akter. Ingen kan idag svara på om dessa har behörighet att läsa akterna. Kanske kan en parallell dras med sjukvårdens journaler. Om någon obehörig tittar i AMS akter kommer ärendet upp i "Personalansvarsnämnden" och i värsta fall kan ett fällande leda till avsked. Vi medborgare i landet Sverige kan nu bara vänta och se hur utslaget blir. Själv är jag glad att jag tog förtida pensionsuttag efter drygt tre års arbetslöshet.
Att bli arbetslös vid 57 års ålder var ingen höjdare.

AMS omsätter i år drygt 75 miljarder och har en styrelse på elva personer där Per-Olof Edin är ordförande. En ledningsgrupp på nio personer leder det dagliga och långsiktiga arbetet. Generaldirektör är Bo Bylund som är sambo med socialminister Berit Andnor. Några kallar generaldirektören S-märkt!

I en artikel "Sju myter om Arbetsförmedlingen" svarar Bo Bylund Expressen. Denna debattartikel på 6000 tecken krävde B.B att få in i Expressen. Trots intensiva påtryckningar avböjde Expressen. Frågor rörande dataintrånget vägrar B.B att svara på, men skickar ett mejl till tidningen att en utredning pågår.

Myten om Arbetsförmedlingens uppdrag.
Myten om att Arbetsförmedlingen hittar på sina egna regler.
Myten om meningslösa AMS-åtgärder.
Myten om att Arbetsförmedlingen inte förmedlar jobb.
Myten om de arbetslösas hjälplöshet.
Myten om att AMS trixar med statistiken.
Myten om vår egen ofelbarhet.

Artikeln kan läsas i sin helhet i pressrummet på www.ams.se och en sammanfattning blir att allt är bra som det är. AMS gör sällan några fel.
Var blev självkritiken och ödmjukheten av?


Om författaren

Författare:
Kjell Ekborg

Om artikeln

Publicerad: 02 jul 2006 14:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: