sourze.se

Tones nakenaffär - en TV4 bluff?

"Tone Bekkestads avstängning är troligen en medieskapad bluff från TV4s sida. Syftet är att bygga upp Tone och göra henne ännu större och mer folkkär än vad hon tidigare varit."

Man kan inte annat än få sig ett gott skratt åt TV4s avstängning av väderflickan Tone Bekkestad! Aftonbladets Jan Olov Andersson kallar förfarandet för "dubbelmoraliskt" och kvällstidningsläsarna protesterar. Men jag undrar hur många mediekonsumenter som förstår hur grundlurade de blir genom denna och andra liknande mediehändelser? Tone Bekkestads avstängning är troligen en medieskapad bluff från TV4s sida. Syftet är att bygga upp Tone och göra henne ännu större och mer folkkär än vad hon tidigare varit. Förfarandet ger hennes gestalt en slags ansiktsupplyftning. Meningen är att när Tone återvänder till rutan TV4s tittarsiffror ska öka. Detta är troligen hela sanningen bakom den här löjliga historien.

TV4 har länge legat efter SVT när det gäller nyhetsprogram. Hur de än försöker tycks Nyheterna inte kunna hinna ikapp Rapport och Aktuellt. Själv tittar jag på Rapport av tradition och jag tror att många svenskar i min ålder gör detsamma. TV4 är nu 16 år gammal, men ändå ligger de efter. För en tid sedan skaffade sig TV4 en dynamisk ny aktualitetschef, Christina "Kinna" Bellander, en född ledare som påminner något om "fast talking" amerikanska TV chefer. Trots att hon talar blixtsnabbt, agerar blixtsnabbt och har en förmåga att alltid få fram sin vilja har hon en enormt stor intengritet. Men hennes munläder är så utomordentlig att hon troligen skulle kunna övertala George Bush och Saddam Hussein att tillsammans ställa upp i Jeopardy! Jag känner henne. Det var hon som tog intitiativet till att producera en TV dokumentär om mitt rättsfall för många år sedan. Jag kan tänka mig följande scenario i Tone Bekkestad-affären: Redaktionen har fått reda på att Tone ställt upp i Slitz. Ingen har reagerat egentligen, men Bellander kan ha varit den som kom på idén att under täckmantel av politisk korrekthet, utnyttja saken till kanalens, Nyheternas och Tone Bekkestads fördel, nämligen genom att tillfälligt stänga av henne och öka hennes popularitet. Bellander har hela tiden fattat att det här skulle bli ett stort knäck för kvällstidningarna, särskilt kring midsommar som är en av årets helger då mest tidningar läses. Hon har också förstått att när det blir dags för Tone att återvända till rutan att tidningarna kommer att uppmärksamma saken stort vilket i sin tur kommer att dra TV tittare. Jag bara lyfter min hatt och bockar och bugar och kallar Kinna Bellander om det nu var så som jag påstår för ett medialt geni, men jag undrar om TV-tittarna förstår att sannolikheten är stor att de var som jag misstänker?

Om det var så, då är det TV4 som är vinnaren och vi konsumenter som är torskarna som luras till rutan för att matas med reklamen som ska förmå oss att spendera våra pengar på TV4-annonsörernas produkter. Jag undrar om Kinna Bellander köper samma tvättmedel som jag? Gud bevare oss!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 22 jun 2006 11:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: