sourze.se

En dag på stranden

Skulle aldrig tagit med Aftonbladet. Jag skulle ju slappna av.

Efter några timmar på jobbet tänkte jag att de klarar sig nog utan mig resten av dagen. Jag tror att jag gör mer nytta på stranden med mina två söner. Åkte hem, packade filt och kaffe samt två glada tonåringar som gärna ville doppa sig. För en gångs skull ska jag bara slappna av utan att tänka på hur många som dör av svält just nu eller i trafiken p g a alkohol. Sagt och gjort, tankar bilen på vägen och tänker lite på hur i helsicke det kan vara så dyrt med bensin, men jag skulle ju inte ge mig in i funderingar om världsproblem, så jag betalar och ler och köper Aftonbladet.

Väl framme sticker pågarna ut i vattnet innan man hinner stava till Angus och jag breder ut min filt för att njuta av lugn o ro. En pappa som kommer med sina tre pojkar vars ålder jag uppskattar till sju, nio och elva, säger med bestämd röst "Och kom nu ihåg att jag vill hålla folten så fri från sand som möjligt!" Jag skrattar inom mig själv med den erfarenhet jag har av sand pojkar filt. Bättre hade varit att ta med en egen filt och gett ungarna fritt fram att sanda ner en egen, men men, jag ska inte bekymra mig om nått nu, ska bara ligga här o sola, dricka kaffe och släppa allt. Öppnar tidningen lite varsomhelst p g a att ingen speciell sida är bäst utan jag läser det mesta. Jag studsar till på min filt när jag ser bilden av ett lik, en jättestor bild på en döing, har dom börjat sätta in bilder på döda i dödsannonserna eller? Till min glädje ser jag att det bara är Christer Lindarw som klätt ut sig till Carola, finns det ingen som kan ta vid efter Lindarw? Det enda han duger till är att spela just lik. Han skulle kunna uppträda på dramaten som lik, ingen hade tvekat på om det skulle vara någon som föreställde sovande eller avsvimmad, nej, löpsedlarna hade varit täckta med stora bokstäver "ALDRIG HAR LINDARW VARIT SÅ LIK". Jag hade en känsla av att Pridefestivalen skulle handla om förståelse för varandra, att alla hade rätt till en färg i regnbågen, men tydligen inte Carola. Vem är det som kastar sten nu? Sen gör Lindarw tydligen ett nummer av att Kikki Danielsson tycker om kakor. Så jädrans fegt! Dra istället ett helrör på scen och låtsas köra bil, då vet vi att det är Kikki Danielsson, plus att man angriper ett problem som många dör av i trafiken, just spriten. Antagligen är väl Kikki för folkkär så när det gäller henne får det bli kakor istället för alkohol. Och vad är det Carola har sagt? Jo att homosexualitet kan botas med förbön. Men herregud, tänk om hon sagt att de kommer till helvetet eller att de var satans avkomma?

Men nej, i sin värld tyckte hon att det givetvis fanns hopp för homosexuella. Det är mer än vad många många andra tycker trots den förståelse som ökat de senaste åren. Nej du Lindarw det är inte Carola vi skrattar åt när du tar plats på scen utan en utmärglad själ och kropp som skriker efter att synas, men för att synas krävs det att man har någon sorts talang, som att t ex kunna sjunga, eller klä ut sig till kvinna och vara jättesexig trots att man egentligen är man, så som du gjorde på 80-talet. Jag var och såg er i Malmö och åkte hem med en fantastisk upplevelse i bagaget, men på den tiden hade du något att ge istället för att leva på att göra narr av andra. Ge nu fan i Carola så att vi kan lyssna på henne när hon sjunger, och släpp fram en ny Lindarw som liknar en kvinna när han klär ut sig, och pride ska handla om förståelse och inte förkastelse. Det är inte vad Carola sagt utan hur man tolkar hennes ord.

Vidare läser jag i mitt Aftonblad att en insändare tycker att istället för att förbjuda vajrar i vägens mitt som tydligen klagats mycket på av MC förare så borde man förbjuda motorcyklar. Jag kan väl bara säga att vi i alla fall kan förbjuda sprit först så börjat vi i rätt ände, varken vajrarna eller motorcyklarna ställer väl till så mycket i trafiken som spriten, men jag vet att det är alldeles för tidigt att ta upp detta än, vi lever i en tid då berusandet går före säkerheten och spriten flödar över vår vackra bro i Malmö så det står härliga till, för sprit det har vi råd med, men lite högre kommunalskatt så att vi fick tjänlig skolmat, nej det har vi inte, bättre att ungarna kommer hem med huvudvärk av för lite näring under skoldagen och åter huvudvärk för många vuxna på söndagen bara vi får berusa oss, för guds skull, jag hoppas att jag hinner uppleva en tid när man ser tillbaka på spriten som någon konstig drog man av okänd anledning tillät.

Jäklar, jag skulle ju slappna av, imorgon tar jag inte med tisdningen, det är helt uteslutet, och pappan med filten skäller på sina barn för att de dragit upp sand på filten, och allt är sig likt. Vi hade i alla fall tur med vädret.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 20 jun 2006 07:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: