sourze.se

Journalister, en skock får?

Finns det bara två eller tre spelare i VM-laget?

Allt ljus och alla mikrofoner under samma näsa. Antingen Henke eller Zlatan. Finns det inget självständigt tänkande bland journalister? Eller är det någon annan som styr? Herregud, laget har elva utespelare och ett antal på bänken. Varför intervjuas alltid samma spelare. Jag vill veta hur de andra mår och tänker.

Det finns inte speciellt många rikstäckande tidningar i detta vårt avlånga land men vad står i dem? Samma sak!

Är inte det ett betyg på en usel kreativitet från dessa journalister? Kan eller får de inte tänka själva?

Det gäller inte bara sportjournalister utan även skvaller-utlands-recensenter osv. Samma kändisar fotograferas och intervjuas, samma krigshändelser rapporteras och samma filmer och böcker recenseras. Gud så trist!

Får jag föreslå att vi sparar in på en helvetes massa skattepengar i form av licenspengar och presstöd. Slå ihop SVT 1 med SVT 2 och ha en rikstäckande kvällstidning och en morgontidning. Ge sedan pengar till de små och lokala tidningarna istället. Det blir antagligen hälften så dyrt men dubbelt så bra. Så slipper vi fårskockarna!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 jun 2006 21:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: