sourze.se

Lucky Number Slevin

Slevin har haft det kämpigt på sistone. Efter att ha förlorat jobbet, blivit av med flickvännen och blivit rånad tar han det lugnt i sin kompis lägenhet. Tills det knackar på dörren...

Betyg VG
Originaltitel: Lucky Number Slevin
Regissör: Paul McGuigan
Manus: Jason Smilovic
Medverkande:
Josh Hartnett
Bruce Willis
Lucy Liu
Morgan Freeman
Ben Kingsley
Stanley Tucci
Speltid: 109 minuter

The Boss Morgan Freeman en belevad gangster har misstagit honom för någon som är skyldig honom en stor summa pengar. Samma dag får han reda på att the rabbi, en annan gangster och the boss dödsfiendeockså tar honom för en kille som är skyldig honom pengar. Dessutom blir han iakttagen av Goodkat, en mystisk yrkesmördare. Bruce WillisVarför sluta ha otur när man är så bra på det?
Handlingen är lika rörig som det låter. Replikerna är kvicka i dubbel bemärkelse, bilderna också. Man får vara koncentrerad för att hänga med i handlingen, personerna och händelserna avlöser varandra i snabb takt, ungefär som en amerikansk version av Guy Ritchies Snatch. Och sedan när man tror att man förstår det mesta vänder handlingen 360 grader och man inser att man har tittat åt fel håll. En stjärna i kanten åt både Paul McGuigan The Acid House, Wicker Parkoch manusförfattaren Jason Smilovic.
De flesta skådespelarna gör också ett helt okej arbete. Josh Hartnett passar bra som den otursförföljde Slevin, charmig och snabbkäftad, vilket resulterar i att hans vackra fejs ofta blir misshandlat. Lucy Liu är fin som Slevins charmiga granntjej, mindre bitchig än vanligt. Morgan Freeman är som vanligt helt okej, men han gör inget exceptionellt, och han har spelat den här typen av lugna, munviga karaktärer så ofta att det är underligt att han inte tröttnat. Detsamma kan gälla för Bruce Willis, som mest verkar göra en trött upprepning av den trötte tuffingen i Last Man Standing. En annan svaghet med filmen är att det i vissa stunder är väl pompösa repliker, för mycket dramatik där det inte behövs. Men filmens humor, tempo och överraskningarna kan man inte klaga på, och filmmusiken är också bra. McGuigan lyckas också visa en riktigt söt kärlekshistoria mitt i allt ihop.


Om författaren

Författare:
Eleni Schmidt

Om artikeln

Publicerad: 16 jun 2006 00:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: