sourze.se

Lärare, vår tids hjältar

För jämviktens skull i en debatt som oftast är negativ.

Hoppade in som vikarie i en 5-6 klass för ett tag sedan, bara för en dag, och det ska ni veta att så slut i huvudet som jag var efter den dagen kunde jag för mitt liv inte begripa hur man kan vara lärare fem dagar i veckan och dagligen komma hem och vara en del i en familj. Huvudvärk hela vägen hem, och när jag till slut hade stängt dörren om mig gick jag rakt i säng och somnade. Tänk sedan om jag varit småbarnsförälder och hämtat på dagis och sen skulle börja med mat och annat, nej, ni duktiga lärare som både sköter ett vanligt liv och har detta jobb borde faktiskt ha medalj, för att inte tala om alla föräldrar ni måste ha kontakt med om allt mellan himmel och jord, jag vet, för jag är den förste att ringa om något verkar fel.

Fick frågan idag igen och ska imorgon vara lärare för en 3-4 klass, nu kanske ni undrar varför jag svarade ja, och det är av den enkla anledningen att jag kan, med mycket större glädje njuta av mitt vanliga jobb framöver som slutar när jag stämplar ut, jag kommer att vissla hela nästa vecka på jobbet, och förhoppningsvis tänka mig för innan jag ringer skolan nästa gång med klagomål för att först se det ur alla vinklar. Det är så lätt att kasta skit på "skolan". Vid olika tillfällen har själv gjort det, men för jämviktens skull måste jag bara berätta detta för er, en upplevelse som fick mig att tänka, något man ska göra ofta och länge.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 02 jun 2006 11:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: