sourze.se

Gud övergav Carola - Djävulen vann

Grattis Finland! Jag är så glad för er skull. Äntligen vinner ni - och med vilket framträdande sen!

Självklart har alla kids runtom i Europa avgjort Finlands seger, men jag tror även att även deras föräldrar charmades av Lordis bidrag som var så eget och unikt. Bergakungen i hårdrock"light" tappning.

Det vore så skönt om Finlands seger innebär en vändning för denna Bimbokultur som växt sig så stark inom Eurovision. Herregud, jag förstår om Lordi väljer att sätta på sig masker under dom omständigheterna. Dom ska ju tydligen vara rätt fula under. Finlands bidrag var verkligen ett skönt avbräck i denna totalt utseendefixerade musiktävling. Men man får väl säga att det var tur att det var Finland och inte Danmark! som kom med ett sånt här bidrag!

Sedan fanns det några andra som också lekt sig in i sagornas värld. Kroatien t ex - var det inte lite "Snövit och de sju dvärgarna" över det bidraget? Även om hon slet av sig kjolen på slutet, vilket Snövit aldrig skulle göra. Och Islands bidrag under semifinalen, var ju helt personligt, vrickat och jätte kul!

När det gäller Carolas bidrag vidhåller jag att det var en tråkig låt hon tävlade med. En opersonlig, tillrättalagd standardlåt som det finns så många av i Eurovision.

Det ska bli spännande att se nästa års startfält. Då kanske vindmaskiner, hot pants och hoppande bröst har ersatts av regnskog, ormskinn och talande tungor. Och länder kanske vågar satsa på helt otippade artister och låtar.

Kanske kan Finlands bidrag även ge en liten startgnista till den svenska uttagningskommitéen att börja välja låtar utanför den låtskrivarsekt som idag styr det svenska Melodifestivalutbudet. Lite monstergener är bra förstår ni, annars kan det bli för mycket inavel…

Min egen favoritlåt var Turkiets "Superstar" uttalas "ZZZuperzztar". Även om jag förstod att den aldrig skulle ha en chans... Och även om jag gillade Frankrikes låt kunde tyvärr inte tjejen sjunga rent. Jag satt och vred mig som en plågad mask i soffan. Synd på så fin låt.

Det är nästan så att man skulle damma av gitarren själv och ringa polarna - Hörrni tjejer, vi söker till nästa års Eurovision - skit i maskerna - vi kan nog gå för grottkvinnor ändå med lite smink…


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 21 maj 2006 10:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: