sourze.se

Satsa ordentligt på 90-talisterna

Nu gäller det min själ att vi satsar på rätt häst.

Om vi ska investera inför framtiden, vilket låter logiskt så bör vi lägga massvis med pengar på våra 90-talister. Alla våra barn och ungdomar får så olika signaler från alla håll.

Om jag lär mina barn att vara en sådan medborgare och medmänniska som jag önskar de ska vara så passar dom helt enkelt inte in i samhället. Alla tänker på sig själva, fuskar, stjäler och bedrar för att få så mycket som möjligt, och till vilken nytta? De hinner inte ens använda allt de har.

Hur kan man spendera så mycket som det betalas ut till diverse samvetsfattiga chefer och direktörer. Och om de inte spenderar det, vad fan ska dom med det till? Trygga släktens framtid? Fortsätter det såhär finns det min själ inte så mycket framtid. Så många som mår dåligt av våra ungdomar och barn ofta p g a föräldrars beteende under alkoholpåverkan. Och vad gör man? Kör i skytteltrafik över bron för att handla mer och billigare. Vi talar om för våra barn att man inte ska sitta inne framför datorn utan vara ute och gödsla sin fantasi, vad gör vi själva? Sänder tv-program som talar om för oss hur vi ska laga mat, snickra stugan, uppfostra barnen och till och med ha sex så att den blir bra. Lärare som talar med varandra så att barnen hör, hur tråkigt de anser att deras jobb är och att de skulle verkligen vilja göra något annat. Alla ni som skulle vilja göra något annat men jobbar med barn och ungdomar samt med deras problem, gör vår framtid en stor tjänst och byt jobb. Under en lång tid har vår art inte utvecklats, endast blivit äldre. Vi måste satsa pengar och tid på våra unga, vi som är föräldrar måste förstå att det vi gör blir legalt för våra barn. Handlar jag som företagare saker på lantmannaaffären som kylskåp och spis och skriver det som taggtråd eftersom man har lite mark, då fuskar man. Om ni bara visste hur mycket som skrivs som något annat kan man verkligen undra hur det går ihop till slut. Min son praoar på hamburgerkedjan Max. Berättelserna om hur chefen behandlar ungdomarna är verkligen inte ett bra sätt för dem att få en inblick i arbetslivet, man ska inte bli hunsad omkring bara för man är ung, och om den chefen inte hade bättre betyg än att han hamnade där han är får han banne mig börja läsa kvällskurser om han vill göra annat med livet. Inte för att det är nått fel med att jobba på en hamburgerkedja, men trivs man inte med sitt jobb så stick därifrån, ingen mår bättre av att du mår dåligt.

Köper jag hembränt så sänder jag klara signaler till mina barn, jobbar jag svart så gör jag detsamma, använder jag våld så betyder det att våld är rätt för mina barn att använda också. Jag möter dagligen folk som skulle behöva sig en rejäl smocka på käften, men för den skull kan jag inte sjunka så lågt att jag använder våld. Om mina barn ser att jag hjälper andra så blir det rätt att hjälpa andra, har man mer än nog så kan man väl dela med sig till dom som har det sämre. Någon sa "Den som har flest grejer när han dör vinner." Det verkar min själ inte bättre. Nu får alla som har något med unga att göra tänka efter om de lever själva på ett sätt som ger de rätta signalerna, gör ni inte det ändra er innan det är försent, har ni inte tid med barnen så jobba mindre, och har ni inte råd med det så sälj huset och hyr en lägenhet, hellre en trea fylld med kärlek än ett tomt hus att komma hem till.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 04 maj 2006 15:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: