sourze.se
Artikelbild

Anna Sjödins fel - Göran Perssons ansvar

"...jag är lika irriterad som alla sossar på övertrampen i storföretagen och på alla pensionsaffärer, men det är den typen av brist på ansvar och missbruk som skapas av en statsminister som fifflar."

Signatur Don Giovanni, du imponerar inte direkt genom att använda en pseudonym. Vem är du rädd för? Vågar du, i detta socialdemokratiska land, inte utnyttja din demokratiska rättighet, nämligen yttrandefriheten? Är du rädd för de repressalier som kan riktas mot dig? Ditt sätt att argumentera får mig att tro att du är aktiv i politiken. Du använder dig av precis den retorik som jag kritiserar, för att dölja dina lögner och bristen i socialistisk politik.

Har jag någonsin sagt att Tsunamin var Görans fel? Tror du att någon tror att jag tycker det? Är det så att du verkligen inte förstår vad debatten om Göran och Tsunamin handlade om. Eller tror du och sossarna att konstitutionsutskottets utredning handlar om hurvida Tsunamin var Görans fel. Märker du att jag nu använder din förnedrande och förlöjligande taktik att, istället för att vara saklig, använda retorik. Huruvida det är statsministerns sak att ta ansvar för när ungdomsledaren, för det parti för vilket han är den yttersta ledaren, slåss och skriker svartskalle till en vakt? Ja, det kan du ge dig fan på att det är.

I god retorisk anda vrider du sedan min text och gör gällande att jag kopplat Göran till Anitra Steens pensioner. Det gjorde jag inte. Göran har inget med dem att göra. Läs min text igen. I nästa stycke anklagar du mig för att inte kritisera Görans nedrustningspolitik och för att jag skulle ha drivit samma politik själv. Det är synnerligen kränkande när jag dels är så aktiv i debatten som jag är och aldrig drar mig för att kritisera sossarna för just de saker du nämner och dels så öppet redovisar idéer för hur de borde driva Sverige. Läs mina kolumner på www.metro.se

Du gör ett naivt och farligt misstag när du likställer språkrör för näringslivet med politisk debatt. Samtidigt avslöjar du socialismens syn att näringslivet och företagandet är socialismens motståndare. Företagandet och näringslivet är allas räddning, oavsett politisk färg. LO har fel! Näringslivet, företagen, bygger välståndet - staten fördelar välfärden. Att hundra direktörer skriver ett "politiskt korrekt" brev en gång är LÅNGT ifrån den revolution de borde skapa. Och för att du skall förstå; jag talar aldrig om storföretagsdirektörer - de är bara tjänstemän. Hjältarna är ägarna, entreprenörerna, de som skall bygga nya företag och rekrytera alla de som friställs av tjänstemännen i storföretagen.

Slutligen, jag är lika irriterad som alla sossar på övertrampen i storföretagen och på alla pensionsaffärer, men det är den typen av brist på ansvar och missbruk som skapas av en statsminister som fifflar. Ingen behöver ta ansvar, ingen behöver visa moral. Fisken ruttnar från huvudet och ner. Statsministern står högst i hierarkin och just nu ruttnar Sverige från honom och ner.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 15 apr 2006 14:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: