sourze.se

Superstrategen Joe Trippi kommer

Joe Trippi kommer till Nätrot 06 seminariet i Stockholm 20 maj.

Joe Trippi-Amerikansk Superstrateg till Sverige

Joe Trippi kommer till Nätrot 06 seminariet i Stockholm 20 maj. Den som följt med Amerikansk politik de sista åren förstår vilken otrolig insats Trippi gjort i Amerikansk politik. Han kommer till Sverige den 20 maj för att prata om bloggen som politiskt strategiskt vapen. Det är LO och Socialdemokraterna i riksdagen som bjudit in Joe Trippi. Han var kampanjchef för den demokratiske presidentkandidaten Howard Dean i valet 2004. Att vi får över honom till Sverige är lika stort som om vi skulle få Clinton att gästtala.

Strategiskt sett är Trippi troligtvis ännu viktigare än vad Clinton är. Det är helt otroligt, det är knappt begripligt att Trippi kommer hit. Jag hoppade bokstavligt talat upp och ner i jämfotahopp när jag hörde att det var klart med inbjudan. Jag har följt honom och Dean kampanjen så gott det går härifrån Sverige. Trippi var trots allt den som sådde fröna till Markos Zunigas Daily Kos.com världens största politiska forum på internet och Jeromy Armstrongs MyDD.com.

Dessa två politiska webcommunities har inlett en vändning för det Demokratiska partiet och deras grundläggande strategi. Deras nya strategi som Trippi startade kallas för The 50 States Strategy vilket han kort berör i sin bok The Revolution Will Not Be Televised - Democracy, The Internet and the Overthrow of Everything.

Markos släppte precis en ny bok som heter Crashing The Gate och den är en förlängning av Trippis bok och hans teorier fast i en mer uppdaterad version. Jag rekommenderar verkligen ett köp av den boken innan Trippi kommer hit Länk: crashingthegate.com Trippi, Markos och Jerome jobbade ju tillsammans under Dean kampanjen och har fortfarande mycket kontakt med varandra.

Det här skall bli fruktansvärt spännande. Den som har något mellan öronen bör omedelbart ta och anmäla sig till de alldeles för få platser som erbjuds. Det här kommer garanterat att bli något alldeles extra. Det här måste anses som årets politiska händelse förutom själva valet.

Angående köp av boken Crashing The Gate. Jag hade lite problem med att registrera ordern på den Amerikanska köpsiten men en vänlig dam lovade personlig service till svenska kunder om man kontaktade henne via e-mail. nbernetatchelseagreen.com

30 dollars kostade boken med frakt. En veckas leveranstid utlovades f.ö.

Andra spännande gäster på seminariet Nätrot 2006 är Johan Ehrenberg och Lennart Frantzell med flera. Urban Lindstedt skriver bl a på sin blogg "Trippi kan lära oss hur bloggarna kan få betydelse i valet 2006. Han kan lära oss hur man håller ihop olika Internetverktyg för att få igång valarbetare och få en positiv spinn i media."

Kulturbloggen som är den som håller i trådarna har också skrivit om inspirationsseminariet Nätroot 06.


Om författaren

Författare:
Markus Fors

Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2006 10:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: