sourze.se

Pappa heter 80KL och mamma Dolly

Mamma valde min pappa bland 550 i en katalog.

Jag har nu tittat på CBS 60 min. lördagssändning i TV4. Temat var donatorbarn eller spermabarn, ja vi har ju olika beteckningar på dessa. Det är ju inget nytt att kvinnor kan få sperma av en okänd man, på lite olika vägar.

Men nu fick vi se hur ensamma kvinnor eller kvinnor med en man, hade stora kommersiella kataloger där en spermagivare kunde kallas 80KL. Han beskrevs på ca fem rader var gällde IQ, yrke, hälsa, längd, vikt mm. Kanske lite också om att han var snäll och barnkär osv. Denna donationsverksamhet är mycket stor i USA och säkert på andra håll också. Både utanför och innanför landets lagar.

Men nu har det inträffat att kvinnor via sina hemdatorer börjat fråga ut varandra "är även din unge från 80KL"? Detta har blivit en stor grej i USA, som jag nu fattade det av CBS. Plötsligt upptäcker familjer spridda över USA att många av deras barn kommer just från 80KL. Hur många barn har han egentligen?

Drevet går vidare över USA och allt fler familjer upptäcker att 50XX och 422 ML har många barn sprida över sina resp. delstater. Familjerna låter nu barnen d.v.s. halvsyskonen träffa varandra. Dessa skrattar och fnissar hejdlöst när de upptäcker att de har 5-10 halvsyskon som är varandra så lika, så lika. I trädgården utanför en del villor bildas nu en slags nya storfamiljer. En del tycker det är jättehäftigt medan andra ser väldigt allvarliga och eftertänksamma ut. Vart leder detta?

Plötsligt så avslöjar en läkare att han under sin studietid donerat sperma vid 100-200 tillfällen för att förbättra studieekonomin. En reporter säger försiktigt att du kan ju vara far till 20 barn eller hundra barn eller. Jaa, så kan det ju vara. Vad säger din fru om detta frågar reportern. Ja hon hade visst blivit lite skakad men nu ställde hon helt upp på sin man.

Så får jag i CBS se, hur en rad glada mammor får se en TV bild på den man som är far till deras barn. De tycker att han är så stilig, vacker, stark med mera. Han ser så snäll och begåvad ut. De är så oerhört nöjda med det val de gjort, även om det var så slumpmässigt att välja från en katalog. Tänk att så många kvinnor hade samma tankar om hur en ideal-pappa ska vara!

Är allt bara bra nu då. Ingen har lidit skada. Alla verkar så nöjda. Ja, pappa 80KL verkar lite skakad förstås. Kommer det en dag att stå 80 barn vid hans port? Han säger inget om detta men lite tagen är han allt.

Hur ska nu "Samhället" reagera som väl hela tiden förutsatt att nästan ingen pappa skulle hittas efter en sperma-donation? Inte kunde väl lagstiftarna tro att tusentals familjer med hjälp av datorn skulle komma fram till sensationella saker. Ingen kunde väl tro att en f.d. fattig student skulle kliva fram och säga: "Här är Jag"!


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 03 apr 2006 12:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: