sourze.se

Aftonbladet, Expressen, Sourze & JK -April, April!

HA! HA! HA! Alla utom en gick på mitt aprilskämt! HA! HA! HA! ursäkta men jag garvar fortfarande

När det gäller Expressen och Aftonbladet var det tur att jag sade "APRIL! APRIL!" annars hade jag troligen fått ett uppbåd av journalister och fotografer i trappuppgången inom en halvtimme!

Kl. 09.30 i morse skickade jag ett sms till fem personer:

1: Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin
2: Aftonbladets redaktionschef Niklas Silow
3: Aftonbladets kriminalreporter Lennart Håård
4: Expressens reporter Tommy Schönstedt
5: Expressens reporter Ingvar Hedlund

Sms-et lydde :

"KVINNA HITTAD STYCKMÖRDAD I GRANNLÄGENHETEN I MIN TRAPPUPPGÅNG - DIN REDAKTION SVARAR INTE I TELEFONEN. RING MIG GENAST! Mvh: Billy Butt"

Jag har 2st mobiler. Jag lade dem på bordet och tittade på min klocka. Efter 27 sekunder ringde Aftonbladets redaktionschef Niklas Silow och vill veta vad som hänt och innan jag hann säga "APRIL!APRIL!" ringde den andra mobilen . Det var Aftonbladets kriminalreporter Lennart Håård som också vill veta detaljer om "styckmordet". De fick mitt "APRIL!APRIL!" samtidigt - de skrattade och Håård kallade saken för årets media aprilskämt. Men det märkliga var att Expressen ringde inte alls just då! Jag trodde att de inte gick på skämtet.

Men 2 timmar senare ringde min mobil. Det var en mycket ivrig reporter på Expressens redaktion som ville ha min adress för att skicka ut en journalist och fotograf. Han hade fått meddelandet från den ledige Tommy Schönstedt. "APRIL! APRIL!" sade jag till hans skratt - jag trodde nu att skämtet var förbrukat. Men det var det inte. 20 minuter senare ringde Expressens reporter Ingvar Hedlund "Billy vad fan är det som har hänt?", frågade han. "APRIL!APRIL!" svarade jag och fick ytterligare ett garv i luren!

Vad som kan konstateras av detta är tre saker: Kvällstidningsfolket ÄLSKAR ämnet "styckmord" och Aftonbladet är mycket snabbare på att agera än Expressen.
Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin svarade mig 2,5 timmar senare med följande text:

"JAG GICK INTE PÅ DET - HA! HA!"

Han var den enda som såg igenom mitt skämt. Vid eftertanke borde jag ha väntat med att säga APRIL!APRIL! till dess att journalistuppbådet anlänt till min trappuppgång! Det hade blivit en roligare historia att berätta!


Jag trodde inte att det skulle gå att lura Sourzes chefredaktör, men det gick också. Carl Olof Schlyter fick ett sms ifrån mig: Texten lydde:

"ÄNTLIGEN ETT STATSRÅD POLISANMÄLD FÖR VÅLDTÄKT. NU FÅR VI SE HUR BROTTSBALKENS 6:e KAPITEL FUNGERAR NÄR DET GÄLLER EN MAKTHAVARE. STACKARS JÄVEL. VILKEN SKANDAL! ,MVH BILLY BUTT"

En kort tid därefter fick jag ett svar ifrån Carl Olof Schlyter som lydde:

"HITTAR EJ DETTA PÅ AFTONBLADETS SIDA?

När jag ringde honom och sade "APRIL APRIL!" skrattade han högt också. Samma sms skickade jag till Justitiekanslern Göran Lambertz och Gudrun Schyman. Schyman svarade så här:

"APRIL APRIL TILLBAKA BILLY, MEN DET ÄR INGEN SKÄMT!"

Justitiekanslern Göran Lambertz gick på det och visade lite mer humor än Gudrun Schyman. Hans svar: "AJAJAJ BILLY - MIN FRU AVSLÖJADE DIG - MEN JAG GICK FAKTISKT PÅ DET!"

Det finns en annan sak som kan konstateras från allt detta, nämligen att decibellen i Sourzes chefredaktör Carl Olof Schlyters skratt är ungefär lika stark som Aftonbladets Redaktionschefen Niklas Silows. De andras skrattar var lite lägre i volym!

Men den roligaste Aprilskämt jag lyckades med i år var när jag skickade ett sms till min vän och kollega låtskrivaren och producenten Bobby Ljunggren som skrev Carolas vinnande låt i årets Melodifestival. Så här skrev jag:

HAR JUST HÖRT ATT CAROLA BLIVIT GRIPEN PÅ FLYGPLATSEN. VA-FAN ÄR DET SOM PÅGÅR?

Till vilket Bobby svarade... “GRIPEN? FÖR VADÅ?"

JA. Kära vänner, skriva gärna om era aprilskämtar på kommentarssidan. Ni har säkert också blåst någon eller själva blivit blåsta i dag!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 01 apr 2006 14:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: