sourze.se
Artikelbild

Bye Bye Laila Freivalds Bye Bye

Laila förde en sorts oborstad dinosauriepolitik. Hon var en "ostylad" politiker som inte lärt sig att göra pudlar, sitta fint och säga: "jag minns inte" eller "inga kommentarer".

Jaha, så har hon äntligen entledigats från sin plats på regeringstronen. Göran Persson såg nöjd ut på presskonferensen som hölls tisdag arla morning. Laila och Göran satt väldigt tätt inpå varandra i början av presskonferensen och jag noterade att Laila gjorde en liten förflyttning ifrån Görans arm - där dom så att säga flöt ihop. En liten men tydlig markering. Typ; räkna inte med mitt förtroende för dig längre gubbe lilla.

Dom flesta har förknippat allt som gick snett i efterspelen med Tsunamikatastrofen med Lailas persona. Jag tror många Tsunamioffer personligen håller henne skyldig. Som om hon varit själva vågen. Hon visste inte var Phuket låg. Hon var alldeles för ärlig om att hon ville ha en arbetsfri dag med familjen på annandagjul. Hon skällde ut reportrar. Hon klafsade runt i klaveret lite för många gånger. Hennes största misstag var i första hand inte vad hon gjorde eller icke gjorde, utan hur hon responderade media. Och hon var en tacksam politiker att reta upp och göra narr av.

Laila förde en sorts oborstad dinosauriepolitik. Hennes rakhet och ärlighet är i dagens mediaklimat lika med döden. Hon var en "ostylad" politiker som inte lärt sig att göra pudlar, sitta fint och säga: "jag minns inte" eller "inga kommentarer". Som regeringen Lars Danielsson och herr Statsminister är så bra på.

Om man vill bli en bra politiker måste man lära sig göra flera varv pudlar och se ut som man gillar det, även om man morrar som en Dobermann inombords där man ligger där med tassarna i vädret. Om du ska bli en tvättäkta politiker måste du tvaga dig i Klorin speciellt i munnen och ha en munkorg till hands och glöm för guds skull inte att gå den där styla om mig kursen. Men sånt där tjafs förstod aldrig Laila. Hon var lite träig. Lite som Ringholm, som inte heller kan ha gått den där gör om mig-kursen. Men av någon magisk anledning kommer han undan med det.

När det gäller Muhammedbilderna undrar jag över en sak. Är det verkligen så att Göran Persson inte hade den blekaste aning om vad som hände med SÄPO och den där publiceringen på Sverigedemokraternas hemsida? Jag menar det här var något som upplevdes som ett otroligt hot mot Sveriges säkerhet och våra affärsangelägenheter i Mellanöstern. Skulle inte GP ha känt till det. Eller ha haft synpunkter på det? Pratade dom inte med varandra om detta? Satt GP isolerat i ett annat rum och åt semlor medan allt detta skedde? Ursäkta min enkla lilla misstroendeförklaring här - men jag köper inte detta.

Det ligger så många hundben begravda överallt. Så mycket jag inte förstår. Men, men…

Sagan är slut. Persson är nöjd. Folket är nöjda. Och så levde det lilla "kungariket" Sverige lyckligt i alla sina dar.


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 22 mar 2006 10:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: