sourze.se
Artikelbild

Bitterljuv Musikalkomedi

"Mrs Hendwerson presents" är brittisk komedi när den är som allra bäst.

Orig. titel:
Mrs Henderson presents
Genre:
Drama/Komedi
Regi:
Stephen Frears
I rollerna:
Judi Dench
Bob Hoskins
Will Young
Kelly Reilly
Biopremiär:
17 mars 2006
Mrs Henderson presenterar
Betyg, mvg
Bitterljuv Musikalkomedi
Judi Dench är en av den engelska filmens grand old ladies, med många oförglömliga roller bakom sig, bland annat i Ett rum med utsikt och Te med Mussolini. Här är hon tillbaka som den arroganta, bortskämda och omöjligt charmiga Mrs Henderson. Efter makens död upptäcker Mrs Henderson att de hobbies som änkor oftast ägnar sig åt, broderi och välgörenhet inte passar henne utan köper en teater, the Windmill theater. Där kommer hon genast ihop sig med teaterdirektören, Vivian Van Dam. Han är jude, hon är obsevärat antesimitisk. Han är medelklass, hon har överklassens självklara och irriterande säkerhet. Gnistor uppstår, och den lilla teatern skakas ständigt av gräl medan arbetet med att göra the Windmill Theater den mest välbesökta musikal teatern i trettiotalets London fortgår. Till de mer okonventionella stegen till succe hör ideen att använda nakna kvinnor som bakgrund till musikalföreställningarna, något som kräver tillstånd från självaste premiärministern. När kriget bryter ut och bomberna börjar falla över London fortsätter teatern sina musikföreställningar.
Mrs Henderson presenterar en underbar film, full av kvick dialog, skarp humor, trovärdiga karaktärer och viktigast av allt, en ström av tragik som gör filmen till något mer än bara en charmig komedi. Judi Dench och Bob Hoskins passar bra ihop, och skådespelarna gör i överlag ett lysande arbete. Om du tyckte om Ett rum med utsikt eller Te med Mussolini så lär du älska den här.


Om författaren

Författare:
Eleni Schmidt

Om artikeln

Publicerad: 17 mar 2006 00:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: