sourze.se

Oersättliga jobb finns!

Visst låter det helt otroligt? Men faktum kvarstår, det finns oersättliga tjänster.

I dagens värld finns massor av högavlönade VD:ar, politiker, sportsmän/kvinnor och andra. Många av dessa har ibland rena rama fantasilöner och bonusar. Inte nog med det en del tror på fullt allvar att de är oersättliga. Kunde aldrig ha varit mera fel.

Ett kinesiskt ordspråk säger: Först stoppar du ner din hand i vatten och sedan tar du ut den ur vattnet. Det hålet som handen lämnade efter sig är beviset på din oersättlighet!

Men det finns faktiskt två som har ett oersättligt jobb. En hon och en han. De behövs över hela världen. Ingen har en sådan makt som dessa två har. De kommer aldrig att bli uppsagda. De har inget behov att vara med i någon fackförening. Ibland blir människor mycket glada för deras arbete. Ibland uppstår ett stort missnöje. Själva arbetar de mycket bra ihop. Kanske beroende på att de så sällan stöter på varandra.

De har visserligen omänskliga arbetstider. Men detta är inget de klagar över. Ingen kommer någonsin att utmana dem om deras arbeten. Ingen har tillräcklig kunskap om det arbete de utför. Därför sitter de säkert på sina arbeten.
Tänk om det hade funnits sådana arbeten för människor?

Nu är det hon - Solen och han - Månen, jag pratar om.

Men bara betänk för en minut vad vi skulle göra utan dem?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 13 mar 2006 18:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: