sourze.se
Artikelbild

Whildes virala vansinnigheter

Stefan Whildes artiklar angående vaccination och virus är inte bara dåligt skrivna; de är rent ut sagt farliga.

Stefan Whilde har i ett flertal artiklar på Sourze missionerat - eller snarare fört korståg - mot vaccination. Med passion försöker han övertyga läsaren att vaccinering är av ondo. Argumenten för det är skärmmande bristfälliga. För att ta ett exempel: I en tidigare artikel blev den direkta konsekvensen av hans argument att syre är farligt. Följdaktligen bör du - om du tror på Whildes ovetenskapliga argument - omdelbart sluta andas om du inte skall dö av syreförgiftning.

I hans senaste alster hävdar Whilde att vaccination orsakar svagt immunförsvar och cancer. Han hävdar också att man drabbas inte av virussjukdomar bara man för tillfället har bra immunförsvar. Enligt det argumentet så är det alltså helt ok att ha oskyddad sex med en HIV-smittad person om man just nu har en formtopp. Hans empiriska data som skall backa upp detta påstående består av att han har kysst en kvinna.

Hans påståenden att vaccinering inte skulle göra nytta kan lätt avvisas genom att se till smittkoppor. Denna sjukdom dödade under 1900-talet uppskattningsvis mellan 300 och 500 miljoner människor. Så sent som 1967 beräknar man att 2 miljoner människor dog av smittkoppor. Men idag är sjukdomen att betrakta som utrotad. Detta är tack vare vaccinering. Detta bevisar på ett avgörande sätt att det fungerar och gör god nytta.

Stefan Whildes resonemang och förespråkande av att avstå ifrån modern läkekonst är inte bara förvirrat och svagt, det är direkt farligt. Det avråder ifrån en bevisat effektiv metod att bekämpa sjukdomar och det uppmuntrar riskbeteende. Jag uppmanar därför läsarna att informera sig mycket noga innan de överväger att följa Whildes vansinniga råd.

---

Länk: en.wikipedia.org


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 07 mar 2006 15:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: