sourze.se

Persson - Herre På Täppan

Offertider för folket. Fåret ska slaktas.

Det är inte klokt om Freivalds ska gå och Persson får sitta kvar. Som hon nämner visste hon inget om vad som hände - det må vara klantigt, men hon har en mänsklig förklaring om varför hon valde att inte lyssna på nyheter och se på tv annandagen. Hon ville prioritera familjen. Och ja - giltigt skäl kan jag tycka. Dessutom är hon ärlig om det. Ska det vara hennes fel om inte Hans Dahlgren ringer??

Värre är väl att Göran Persson och Lars Danielsson som ju faktiskt var mer informerade - inte gjorde större insatser om att informera sig ytterligare. Eventuellt 10-20 000 drabbade svenskar är inte småpotatis och borde ha föranlett Persson o Danielsson att ta reda på mer om arbetets fortlöpande inom alla områden - må så vara att dom inte har UD stämplat i pannan. Så många drabbade svenskar är mer än en angelägenhet för UD. Det är en nationell angelägenhet. Det är ett katastrofscenario som gott kan jämföras med ett krig.

På två punkter visade sig dessutom Persson väldigt rigid i sin syn på hur arbetet borde har skötts. Miljöpartiet Gustav Fridolins hypotetiska påstående om att statssekreterare Lars Danielsson kanske borde ha tagit reda på mer information om katastrofens omfattning när han ändå var inne på regeringskansliet, fick Persson att häva ur sig att dom på UD skulle blivit förvirrade om Danielsson plötsligt dök upp. Konstig inställning nu efteråt när man tänker på katastrofens omfattning! Och varför togs inte informationen från Sveriges folk mer på allvar. Istället väntade man på informationen från den svenske ambassadören i Thailands ankomst till Phuket för vidare information!
Jag anser att man har rätt att vänta sig av personer som leder vårat land att de ska vara mer flexibla i sitt tänk när det väl gäller.

Jag vet att man så sent som på presskonferensen på måndagen, dagen efter annandagjul, fortfarande inte tagit alla samtal som kommit in till UD på allvar, då man i sitt uttalande rapporterar om 1-2 rapporterade omkomna svenskar. Inte ett ljud om alla förmodade omkomna och skadade. Då kom jag ihåg att jag tyckte det var nyhetsrapportering à la Öststat.

Nu sitter KU utfrågarna och ska rösta om en ev misstroendeförklaring. Men här finns ett stort partipolitiskt och även inrikespolitiskt problem. Om Persson går, finns det ju ingen för Reinfelt att fäktas med! Så det lär väl bli blir Freivalds som puttas utför stupet istället. Vad annars kan man göra? Det är ju ändå Freivalds som folket vill bli av med.


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 17 feb 2006 08:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: