sourze.se

Islam rules

Anta att någon skymfar Koranen på Sergels Torg i Stockholm samtidigt som detta filmas och skickas till någon arabisk TV-kanal. Vad händer då?

Det tragiska är att självcensuren och rädslan nu breder ut sig. För allt i världen, stöt Er inte med islam, lyder budordet för dagen. En obildad mobbs uppfattning om västvärldens demokrati och med eldunderstöd från sina korrupta diktaturregimer, väger nu tyngre än allt annat.

Några frågor att fundera på.

1. Anta som sagt, att någon svensk skymfar Koranen och det sänds i arabisk TV. Räcker det då med att Persson tar avstånd och fläker ut sig som en islamsk bönematta? Eller skall vi inrikta oss på kalla vintrar framöver?

2. Om muslimer tycker det OK med bildförbud varför måste det även gälla icke muslimer?

3. Är det förmildrande att avbilda Mohammed som en snäll gammal farbror? Med skägg?

4. Om vi accepterar att bildförbudet skall gälla även för icke muslimer vad blir då nästa steg? Bojkott för att vi inte iakttar Ramadan och käkar fläskkotlett?

5. Är inte det stora problemet att Islam inte bara är en religion utan också närmast kan betraktas som ett statsskick i flera länder? Som dessutom inte ändrats på sådär en 1,400 år.

För övrigt kan man stilla undra över hur långt har inte den islamska världen kvar till demokrati om man inte kan tåla karikatyrer av Mohammed? Hur skall man då klara andra, väsentligt svårare prövningar, som är en naturlig del av en levande demokrati? En enkel sådan prövning är att tåla häckling och att bli förlöjligad.


Om författaren

Författare:
Lars Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 07 feb 2006 22:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: