sourze.se

Skratta eller gråta?

Deuce Bigalow är tillbaka, denna gång i Europa. Underlivshumorn är sämre eller bättre? än någonsin.

DVD-tips

Titel: Deuce Bigalow: European Gigolo
Speltid: 80 min.
Land/år: USA, 2005
Manus: Rob Schneider
Regi: Mike Bigelow
Genre: komedi
Betyg: IG/G

Rob Schneider och Adam Sandler har gjort ännu en gigolofilm och skratar hela vägen till banken då vi konsumerar det som SNL-komikerna gör på fyllan eller kafferasten.

I "European Gigolo" har Rob Schneiders karaktär Deuce Bigalow efternamnet driver med regissören Mike Bigelow tagit sig till Europa för att undgå brottsmisstankar och hänga med sin gamla hallick T.J. som flytat till Amsterdam.

Många skådespelare från kvällshowen Saturday Night Live har gjort strålande karriärer, så också Sandler som äger produktionsbolaget till dessa töntfilmer, Happy Madison och Schneider spelar huvudrollen och har skrivit manus.

I Amsterdam får vi följa med på den europeiska gigoloklubbens möten, T.J:s snedsteg och homofobi, Deuces trevande kärleksförsök och konfrontationer med "snobbiga europeér".

Replikerna glänser ibland även omogna skämt kan vara smart skrivna men ej skådespelarna, inte heller manus/regi känns särskilt genomarbetat. Dock skrattar man emellanåt och filmen innehåller förvånansvärt mycket samhällskritik amerikansk imperialism, drogliberalism, prostitution, korruption, manliga och kvinnliga stereotyper m.m. även om man anar ett par ganska flummiga och liberala medelklasstonårspojkar bakom kameran.

Se själv och bedöm, ett alternativ till såparepriser på söndagen eller kanske en partyförhöjare bland de som släppt lite på prettoidealen under fredagskvällen?


Om författaren

Författare:
Per Hånell

Om artikeln

Publicerad: 27 jan 2006 09:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: