sourze.se

Sex tankar en fredag

Nej, sju faktiskt! Här är dom:

1. Marknadskrafterna biter sig själva i svansen genom att kritisera kommunismen
Samtidigt som moderata krafter försöker utkräva att vänsterpartister ska ta avstånd från allt vad kommunism heter, prisar samma krafter Kina. Utan att blinka utnyttjar de kapitalistiska krafterna allt vad en kommunistisk stat erbjuder i form av billig arbetskraft, av ett folk utan demokratiska rättigheter. Where´s the justice?

2. EU biter också sig själva i svansen
Tillslut blev arbetarna på Electrolux i Nürnberg tvungna att gå. Arbetarna på fabriken hade länge kämpat för att bli mer "kostnadseffektiva", men det räckte det inte. Jobben ska gå till grannarna i öster med hjälp av EU-bidrag. En arbetare uttryckte sig ganska tydligt: "Vi finansierar vår egen arbetslöshet!" Det går verkligen utför för Tyskland.
I Sverige har vi plusjobb istället.

3. KU-förhören om Tsunamin - Hjulen är satta i rullning
Nu när KU-förhören är igång kan vi bara hoppas på att vi äntligen får svar på frågorna kring vad statsråd, sekreterare, statsminister och utrikesminister egentligen gjorde på annandag jul. Om det skulle sättas käppar i hjulet som gör att vi INTE får svar på frågorna kring "vem ringde vem" av de högsta hönsen på annandag jul, har vi faktiskt fått svar på frågan ändå - det kacklades överhuvudtaget inte alls i telefon denna dag!

4. Hamas har segrat - Holy Moses
Jaha, nu har Palestinierna fått en ny ledning. Eller ska man kalla det en nygammal ledning. Hamas är tyvärr inte namnet på någon cool rapartist, utan namnet på den rörelse som ivarje fall tidigare ville utplåna Israel och tvinga tillbaka kvinnorna i säck. Men har vi tur så blir dessa fundamentalistiska män så segerrusiga att de glömmer bort att bomba israeliska bussar och tvinga sina kvinnor ner i säckar. I varje fall så länge ruset håller i sig. Men vad händer sen? Kommer de erkänna staten Israel när bakfyllan kommer?

5. World is crying
Efter att ha sett SVT’s vetenskapsprogram som handlade om effekterna av Global Warming växthuseffekten och Global Dimming föroreningar inser jag att vi nu lever i det sista utvecklingsstadiet av människans historia på jorden. Tur att man inte har satt några barn till världen!

6. Kvinnliga krafter på frammarsch i väst och i motvind i öst
I mellanöstern vinner fundamentalistiska krafter mark. Krafter som inte är så roade av att ge kvinnor mer att säga till om - snarare tvärtom. I väst däremot, är rollerna ombytta. Från amerikansk TV-front kommer det ena efter det andra programmet där kvinnan är i centrum. I Commander in chief är presidenten "Madam President" och i Mister Mum är pappan "mamma" en vecka. Undra hur många som önskar att dessa förändringar ska stanna vid att gälla endast tevens fantastiska värld.

7. Allas rätt att kritisera Allah
Om islam ska fungera i ett demokratiskt samhälle, måste dom våga vara lite mer självkritiska. När system är så rigida att det bara finns ett sätt att göra något på, är något grymt fel. Lite självironi vore på sin plats! Det kan ju inte vara dödsstraff på att avbilda Muhammed!


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 27 jan 2006 09:19

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: