sourze.se

Offerlammet Freivalds

Man kan tycka vad man vill om Laila.

Hon har varit i hetluften flera gånger och är knappast folkkär. Hennes tuffa, okänsliga attityd väcker folks ilska. Men när det gäller Tsunamin och efterföljderna kring den, så är hon inte i första hand ansvarig. Det är Göran Persson. Men hur klokt vore det att låta vår statsminister lämna sin post under en period av instabilitet.

Vad jag kan irritera mig på är att det är lite väl typiskt att en kvinna ska tvingas bort.

Enligt katastrofkommissionens rapport har inte Laila Freivalds fått del av den information hon borde fått. Kommunikationen har brustit. Här ligger dessutom en hund begraven. Ord står mot ord när det gäller huruvida Dahlgren och Danielsson hade kontakt med varandra efter katastrofen. Dahlgren säger att han aldrig fick ett samtal från Danielsson. Medan Danielsson säger att han visst har ringt. Vem ska man tro på?

Kan det möjligtvis vara så att Danielsson pratade med Persson som i sin vanliga stil sa. "Låt oss avvakta och se." Varpå Danielsson aldrig kontaktade Dahlgren som därefter tog saken i egna händer…

Inte vet jag. Men jag irriterar mig ändå på det förutsägbara i att låta Freivalds stå där med hundhuvud, medan de andra sticker huvudet i sanden.

När man nu dessutom försöker förgöra Maud Olofssons agerande känner jag att botten är nådd.


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 09 dec 2005 12:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: