sourze.se

Årets citat

Och året är 2005

Nu tänds facklor för att bränna ner mossiga partiplakat om den homogena massans vikt, betydelse, existens. Hög tid att hissa svart flagg och se individ före grupp, parti, religion, kön, sexuell läggning, medicinsk diagnos, yrke, ålder. Därför blir årets citat, som mer är en programförklaring för 2006, följande tjugotvå år gamla, eller unga, burdusitet:

”Alla jävla rörelser skrämmer skiten ur mig och om det är nånting jag kommer att värna om i mitt liv så är det den personliga integriteten, sen får dom kasta tomater och sten på mej och skälla mej för oansvarig och egoist och sabotör och mördare: den personliga integriteten är helig för mej och lika helig är individualismen.”
Ulf Lundell, ur Hjärtats ljus 1983


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 17 nov 2005 19:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: