sourze.se

Whilde bloggar på sourze

Likhetstänkandet har redan förgiftat feminismen och folkhemmet. Befria rocketiken! Och låt för helvete moskén i Malmö vara ifred!

Kvällspressen slår upp att årets influensavaccin tagit slut. Skönt för dom som inte hunnit vaccinera sig. Lite influensa är inte så farligt, vaccin däremot en riktig immundödare.

Högt aktade rockjournalister i Sverige sågar Kate Bushs nya platta. Allt fågelkvitter och barnjoller gör den ”new ageig” och flummig. Jag har inte hört plattan än, men kan redan nu säga att recensionerna säger mer om recensenterna och den svenska rädslan för det ovanliga och intrikata än om Bush och hennes musik. Likhetstänkandet har redan förgiftat feminismen och folkhemmet. Befria rocketiken!

Nu får vi bestämma oss i Sverige. Finns det ett folkligt stöd för religionsfrihet eller inte? Om svaret är ja, låt då för helvete moskén i Malmö vara ifred! Var fegisarna som tänder eld på den heliga byggnaden gömmer sig vet väl bara deras morsor. Men alla som tyst samtycker till terrorhandlingarna! Dom hittar man i vanlig ordning sittandes skadeglada bakom persienner, framför teven stirrandes på dokusåpor, flinandes i flock under kaffepausen eller plitandes ner solidariska artiklar på dagtid och supandes, flåsandes rasistiska skämt på kvällstid. Ut i dagsljus på torgen och visa vad ni står för! Låt oss ha en folkomröstning. Antingen mångfald och frihet eller kristendomsdiktatur och hyckleri.

Malmö FF har fått en ny tränare. Vem bryr sig? Allsvenskan håller usel kvalité och med ett VM inför dörren, med allt vad det innebär av internationell fest och ekvilibristisk fotbollskonst, varför dra på sig en sur täckjacka bara för att huttrande glo sig igenom en regntung 0-0-seans mellan MFF och Gais?

Ex-kommunisten och vårdministern Ylva Johansson säger: Sverige har en jämlik vård. Jag säger: Bullshit! Näringslivet har rätt, det behövs privata alternativ för att motverka betongbyråkrati, självbelåtenhet och köbildning. Men jämlikhet handlar också om valfrihet. Varför är Sverige snart sist i världen med att erkänna läkevetenskaper som kinesisk akupunktur den akupunktur som används inom svensk skolmedicin har sällan eller aldrig något med den kinesiska att göra och klassisk homeopati? Dessa båda är vida större och mer framgångsrika än den allopatiska skolmedicinen, globalt sett. De arbetar långsiktigt, holistiskt och varaktigt. Friska, oberoende människor ingår kanske inte i Ylvas framtidsvision?

Frankrike brinner och Sverige är en tickande bomb. Det händer saker i världen och med världen menas inte fjärran östern, afrikanska kontinenten, Nordirland eller Amerika. Världen är här och världen mår inte bra.

Ernst Brunners tegelsten om Karl XII, Carolus Rex, är årets svenska roman. Brunner ställer den impotenta, krigshetsande kungen i gräll dager. Satiriskt, brutalt och vidrigt.

Enligt initierade källor har hon med silikonpattarna åkt ur Paradise Hotel. Och Idoljuryn är väldigt elak, det vet jag för det står i tidningen varje dag. Det är viktigt med underhållning, allt ska roa och det ska gå snabbt och vara lagom upprörande. En dag underhålls vi till döds.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 12 nov 2005 09:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: