sourze.se

Livet på en pinne

Det är Hin Håle som gett oss plastbröst med onaturlig form. Det är Hin Håle som gett oss reklamteve.

En dag på våren bara sålde jag alltihopa. Jag drog ut jacket till bredbandet och bjöd ut radhuset och Volvojäveln på blocket. Kärring, hund, ungar och hela helvetet fick ingå sa jag. "Nybesiktad och vinterdäck."

Det kom en karl från stan och tjackade skiten. Det var en regnig morgon och han ville byta upp sej. "Du har väl dragkrok?" Han ville inte ha familjen så dom tog in på vandrarhem. Det är ganska billigt om man kommer en fyra stycken och gör upp om priset i förväg. Det kunde vara skönt sa dom, att rå sej själva. Att slippa pessimisten, vem fan nu det var. Jag tänkte väl att AMS eller KAS kunde stå för underhållet.

Det yppades ett par hektar finfin åkermark ett stycke utanför stan. Jag bytte bort laptopen mot en traktor. Man kunde få en treskärig plog genom annonstidningen för lantbruket. Utsäde mot att man satte på en piga i gården intill. Det skulle gå ganska lätt att odla rovor. Dom växer fort. Gräslök likaså. Den behöver man inte sköta, den växer av sej själv. Nästa år skulle det bli en pickup. Chevrolet med stor motor. När man sålt skörden med rovor. Efter sen banken fått sitt.

Stället var bra, vattnet i brunnen fullt drickbart och taket läckte nästan inte alls. Det började kännas lite ensamt, men det var fan så skönt att slippa den evinnerliga reklamen och alla plastbröst överallt. Grannpigans tuttar var helt äkta. Det gick att få lite risgrynspudding av henne ibland. Solen gassade på åkermarken. Rovorna frodades där nere under jorden. Dom skulle bli stora som berg. Jag hade gitarren i ett slitet fodral på verandan bredvid gungstolen. Löven började falla, man kunde stödja sej på krattan när man kontemplerade.

En morgon kom frosten. Karln i radhuset höjde värmen ett par hack innan han gick till jobbet. Exet och kidsen käkade rostad franska och varm choklad. Rovorna? Tja, vad jag vet så klarar dom inte kyla. Och pengarna som fanns kvar, dom räckte väl till ett par liter diesel för att harva över det maskätna riset.

Undrar vad en Volvojävel kostar nu för tiden?


Om författaren

Författare:
Pär Eriksson

Om artikeln

Publicerad: 06 nov 2005 10:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: