sourze.se

Tro och känsla och ex

Om rädsla för att tro och
om att misslyckas med att säga förlåt.

Bakom det stora TRÄDET står JAG. Där står jag gömd. Jag är gömd från GUD. Jag vet att han har sett mig och jag har förstått att han vill ha mig. Hans lust är stor. Min rädsla är större. Minst här och nu är jag. Gömd bakom det stora trädet. Jag står i skugga, men det är inget nytt för mig.Gud är precis som jag och jag är precis som Gud.Jag vet vad han har kännt, för jag har kännt likadant. Men det är först nu som jag förstår vad alla andra har kännt.
Alla dessa nätter...

Denna ängslan. Det är den här känslan som gör att det känns som att kroppen förlorar all vikt. Man blir lätt som luft. Den tunga själen lämnar kroppen och ställer sig i försvarspossition en liten bit ifrån sig själv. Ifrån mig själv.
Aldrig är man så ensam som i den här situationen. Mitt jag har övergivit mig.det som gör mig till jag har ställt sig en bit bort.Där står jag nu och ser vad som händer med mig. Jag kan varken tala eller röra på mig mer. Det finns inget jag kan göra för att hjälpa mig längre. Vad som händer nu är bortom mitt jag. Jag kan bara se på, på avstånd.

Hans blick är oändlig och hans lust är outtömlig.
Fälten han har fört oss till är stora och vida. Jag kan känna hur vinden tar tag och leker med allt den får grepp om. Träden, kläderna och gräset. Vinden gör former av mina offers ansikten i vatten som täcker marken. Minnen återkommer och jag gråter...

Nu återstår det bar att vänta. Väntan på dommen.
Dommen han bär ska få vågen i balans och mina skulder ska försvinna. Hans godhet ska rädda mig.

Men det Gud inte vet är att jag är ett med mina skulder. Mina skulder är mitt hjärta. Dem är set enda som gör att jag inte känner mig ensam. Mina skulder får mitt hjärta att slå och det pumpar mitt blod. När dommen är dömd och herrens frid givits mig kommer balansen att rubbas. Mitt hjärta kommer att börja slå i otakt och jag kommer att börja dö. Långsamt kommer jag att sluta andas för att slutligen dö.

Men detta är av största vikt.
För min död kommer att rädda så många oskyldiga. Så många hjärtan kommer att få uppleva det som jag har berövat deras kamrater. Så många kommer att glädjas av denna händelse att den i slutändan kommer att vara den viktigaste händelsen i era liv.

Det är det som gör att du kommer att kunna vara du
och at du kommer att kunna älska.


Om författaren

Författare:
Staffan Jonsson

Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2005 09:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: