sourze.se

Tes antites och syntes

En man går och leder sin cykel uppför en backe

Tes, antites och syntes
Det är en man som går och leder sin cykel uppför en backe. Backen är ganska lång och den är ganska brant. Den går genom ett naturområde, den är en gångväg och den är kantad av svarta trädstammar. Det är lindar och almar, deras löv är gulnade för det är höst.
Bakom mannen kommer en joggare.. Joggaren springer med lätta steg och han har snart kommit förbi mannen med cykeln.
Backen är seg Han har cyklat en bra bit, han växlat ner, ner till lägsta växeln, men sen steg han av och började leda cykeln.
Det är tungt att leda cykeln också. Han är inte helt ung.
Han tittar efter joggaren. Ser hans breda rygg, iklädd en snäv svart tröja. Den vältrimmade stjärten avtecknar sig övertydligt genom ett par likaledes svarta hudnära byxor av blänkande dacron. Joggarens nacke är bred, hans hår är tjockt, de bara armarna och benen är solbrända och muskulösa.
Och han springer med försmädligt studsande steg utan ansträngning i den långa och branta uppförsbacken. Förbi mannen som tittar efter honom.
Först tänkte han på ett sätt.
Men sen tänkte han att det var ju egentligen ganska dumt tänkt. Joggaren hade nu försvunnit bakom backens krön
- Joggaren behövde inte alls ha varit en stöddig och egenkär typ Han behöver inte alls ha varit så fokuserad på sin fysiska status och renons på intelligens och andliga egenskaper. Han behöver inte ha varit ett fåfängt äckel. Min illvilja beror på mina fördomar och bottnar i avundsjuka.
Egentligen sprang han fantastiskt bra, hade flyt i stegen och så hela vägen uppför. Egentligen är det stiligt med dessa idrottstyper. Som tränar. Och tävlar. Och vinner medaljer. Och helt fel att vara stolt över sin fysik är det inte.
Lite senare, när han själv nått krönet, tänkte han emellertid att dessa snäva svarta trikåer trots allt vittnade om en inskränkt estetik och även på en exhibitionistisk natur ,vilket trots allt inte vittnade om någon större mognad.
I nerförsbacken mötte han kvinna i en röd vinterkappa, fast solen sken och det var ganska varmt.
Då bildade nukleinsyror och proteiner i mannens hjärna nya tankar.


Om författaren

Författare:
Jan Wiberg

Om artikeln

Publicerad: 17 okt 2005 00:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: