sourze.se

De vilda strejkerna i t-banan!

Med anledning av de vilda strejkerna i stockholms t-bana.

"Med anledning av debatten i media under de senaste dagarna är det viktigt att förtydliga att Connex avskedande i förra veckan inte handlar om den aktuella personens fackliga roll, utan om honom som person. Personen har uppträtt illojalt mot företaget och kränkande mot medarbetare. Det faktum att han framfört kritik i media, mot främst säkerhetsarbetet, har inte legat till grund för Connex beslut om avsked.
- Vi välkomnar kritik och synpunkter, vi vill och anser oss ha en bra relation med de fackliga organisationerna och tycker att de fyller en viktig funktion. Vi ser det som att facket har både en rättighet och en skyldighet att påtala brister för att medverka i att verksamheten utvecklas "

- Beata Hammarskiöld, personalchef på Connex."


Ur Nationalencyklopedin om vild strejk:

"Vild strejk, arbetsnedläggelse som arbetstagare vidtar utan att den har beslutats av facklig organisation. Då kollektivavtal gäller är strejk olaglig enligt 1976 års medbestämmandelag MBL redan om den inte har beslutats i behörig ordning av kollektivavtalsbärande organisation. Under kollektivavtalslöst tillstånd gäller enligt olika regler, att strejk inte får ske utan beslut av en organisation. Om arbetstagare då går i strejk utan stöd av fackförenings beslut, kan de således ådra sig ansvar för brott mot sina anställningsavtal"

6 oktober 2005

Vilda strejker är här!
SEKOs arbetare går hand i hand
Samtidigt så rapporterar medierna
Att alla cheferna har satts i brand!

Då en arbetare kan avskedas
För att han eller hon är illojal
Men illojaliteten kan förklaras
I det att säkerheten är liksom lönen, minimal!


- I solidaritet med SEKO klubb 119 - Tunneltågförare
Länk: klubb119.org


Om författaren

Författare:
Stefan Severin

Om artikeln

Publicerad: 09 okt 2005 14:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: