sourze.se

Hur står kungen ut?

För eller senare måste han väl begripa att det börjar bli hög tid att lägga av!

Hur länge står vår kung ut med att framstå som en pajas. Expressens uppslag häromdagen; "Kungens vilda natt". Över tre helsidor med nyheter om hur han dansar tryckare med karibiska skönheter och frågor apropå bilder vad han egentligen sysslar med tangerar väl ändå löjets gränser så pass kraftigt att kungen själv snart måste inse hur driften med honom och hela kungafamiljen skadar både dem och hela vårt monarkiska statskick.

Egentligen bör frågan om monarki eller republik föras med seriösa argument för eller emot. Den debatten förs inte längre på allvar här i Sverige. Nu ökas nyhetsflödet starkt genom att kungahusets medlemmar förekommer i alla möjliga nöjessammanhang. Kronprinsessan , prinsessan och prinsen nämns så fort något hänt på den restaurang eller nöjesställe de brukar besöka även om de för nyhetstillfället inte finns där. Men för pressen räcker det att de har varit där och därför är det bara att illustrera med bilder från tidigare besök. Det är inte bara läsvärdet som ökas därigenom utan även vanliga människors reaktion som blir allt mer negativ till kungahuset för varje sådant reportage.

Kanske behövs ingen debatt om monarkins vara. Kungen måste väl till sist bli medveten om att hur omöjlig hans situation är och därför föregår monarkins avskaffande genom att själv ta initiativ till abdikation.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 22 sep 2005 09:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: