sourze.se

Jag är avundsjuk på killen som kör sopmaskinen

Livskvalitet vs. rotmos med fläsk.

Jag är avundsjuk på andra - på killen som kör sopmaskinen på trottoaren. Han verkar cool. Vilken tillfredställelse att få en gatsnutt, få den att skina som en veckopeng. Se på folk, lyssna på radio. Jag är avundsjuk på alla wiplashskadade som fixat ett långt sommarlov. Livskvalitet.

Precis innan sommarlovet fick jag reda på att jag var klassmamma under läsåret som gått. Det kunde man ge sig på. Den som missar ett föräldramöte blir av de andra vald till å bli klassens alltiallo. Innan sommarlovet hade vi ett akutmöte angående M´s klassresa de ska göra i femman. Under hela lågstadiet har vi samlat in pengar för att göra en aktivitet i femman och nu fattas det några hundralappar per elev för att det ska bli nåt. Som det såg ut nu räckte pengarna till inträdet på skansen. En massa förslag gavs på hur vi ska få in pengarna. Ni vet hur det är i en grupp människor, många försöker positionera sig sig genom att vara högljudda, roliga, arga eller sitta slött och titta ut genom fönstret Det var jag! Precis som på högstadiet. Rebellen lever. Inte lika coolt var det när "fröken" en tant i 60-åråldern högt och tydligt undrade varför jag som klassmamma inte varit på ett ende möte. Nä, det är inte så konstigt eftersom jag inte visste om det.

Hursomhelst så ska jag berätta hur det är ute i förorten. En mamma med ring i näsan kom med det bästa förslaget till hur vi snabbt ska få in pengarna till klassresan. - "Vi ordnar med ett lotteri! Ett spritlotteri". Det blev dödstyst i klassrummet och ett tyst "Yes" hördes. Jag måste stolt medge att förslaget inte godtogs. Samma mamma var exalterad projicering? över resan som ungarna ska göra och föreslog att vi ska ha gemensamma sovrum, alltså inte uppdelat killar och tjejjer, för att: "Det var ju det enda roliga med skolan när jag var ung". Kan tillägga att hon förmodligen inte har några studieskulder att snacka om. Men en avbetalning på guldringen i näsan. Fröken undrade vad vi ska göra om någon familj inte kan betala resan, och då vet jag vem hon menar. Det är en kompis unge som inte ville följa med för han är sängvätare och det ville de inte säga så de sa att han inte fick följa med. Doktorn säger att det beror på en tredje slutmuskel som inte fungerar men jag säger att det beror på kaotiska uppväxtförhållanden där falukorv och makaroner anses vara en livsnjutning. "Livskvalitet", "sätta guldkant på tillvaron", "måste ju leva också" är modeord ute i Bro för att rättfärdiga skräpmat, inglasad balkong och studsmatta till barnen. Äter man skit kommer det ut skit.


Om författaren

Författare:
Roland Katzler

Om artikeln

Publicerad: 23 aug 2005 09:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: