sourze.se

Gaza: motståndet är svagt

Inte ens ett vansinnesdåd kan stoppa evakueringen nu

När några av de senaste nyhetsnotiserna på Yediot Aharonots hemsida lyder "Polischefen Karadi: Evakueringen fortgår snabbare än förväntat" eller "Motståndare till evakueringen slängde ägg på minister Matan Vilnai" kan man nog konstatera att oppositionen håller på att klappa ihop. Innan den sista bosättaren har klättrat ner från vattentornet där de förskansat sig två sådana har just rapporterats från Tel Katifa är det visserligen för tidigt att ropa hej, men intrycket att armen och polisen planerar att utrymma hela Gush Katif innan helgen består. Inte ens ett vansinnesdåd kan stoppa evakueringen nu. Till och med palestinierna tycks för ovanlighetens skull begripa sitt eget bästa och håller fullständigt tyst, istället för att låta de Qassamraketer som de utan tvekan har lagrade i sina förråd regna ner över folkmassorna. Där ser man. Finns det viljestyrka finns det tydligen också en väg - till och med i det stundtals kaotiska Mellanöstern.


Om författaren

Författare:
Anna Veeder

Om artikeln

Publicerad: 17 aug 2005 14:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: