sourze.se

Babsan for Fi-president!

När ska Fi löpa linan ut och verkligen provocera normen i enlighet med deras egen ideologi?

Feministiskt initiativs Ebba Witt-Brattström föreslog tisdagen 9 augusti i Aftonbladet ett delat ledarskap för feministpartiet Fi. Hon vill ha Claes Borgström, nuvarande Jämo som partiledare tillsammans med Gudrun Schyman. Men varför det? Varför en man och en kvinna? Det låter misstänkt heteronormativt. Missar inte Fi sin egen inneboende logik? Varför istället inte någon som förenar de två socialt konstruerade könen i ett enda koncept? Den ultimata kandidaten måste självklart ha utstrålning och vara känd från media, men dessutom ska personen helst vara en levande ikon för både genus- och queerteorin. Den uppenbara kandidaten blir då helt självklar. Det är Jan-Åke Wilhelmsson, alias "Babsan". För vem kan väl bättre än Babsan symbolisera det logiska slutet för både genus- och queerteorin och vara själva sinnebilden för det könsrollslösa utopia som Fi vill ge oss? Men törs Fi ta sina egna teorier på allvar och följa dem till deras logiska slut? Menar de allvar? Törs de verkligen utmana heteronormen? Den som skaver sådant. Det hoppas jag för Babsans och alla de andras och Fi:s trovärdighets skull.


Om författaren

Författare:
Arvid Fallström

Om artikeln

Publicerad: 10 aug 2005 10:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: