sourze.se

President Bush, sparka Karl Rove!

Karl Rove, den ondaste rådgivaren någonsin i amerikas politiska historia har gjort det igen. Tiden är ute, det är dags att sparka Karl Rove!

Karl Rove, den mest betydande av Geroge Bushs alla rådgivare är inblandad i ännu en skandal. Denna gång gäller det inte valfusket i USA eller trakaserier och förföljelser av lokala politiker eller journalister. Nej, den här gången har han medvetet "läckt" identiteten på en kvinnlig CIA agent för att hennes man har motsatt sig inblandningen i Irak kriget. Hur lågt kan man sjunka, hur lågt kan den amerikanska administrationen sjunka? Karl Roves enda mål var att misskreditera agentens man som hade modet att ifrågasätta republikanernas uppkomna fakta för att gå ut i krig.

Republikanerna har nu två val att göra, antingen så lägger man all energi på att skydda Karl Rove eller så lägger man energin på att rensa ut det ogräset som Mr Rove är och står för och att komma närmare freden i mellanöstern. Man kan inte göra båda, de är varandras motsatser. När skandalen uppdagades så sa vita husets talesman att "om det är så att någon i vår administration är inblandad ang läckan till medierna om vem agenten är kommer den personen inte längre att sitta i denna administrationen". 9/29/03, White House press briefing Det är dags att hålla det löftet nu när det avslöjats vem som medvetet planterat informationen hos medierna.

Detta är inte ett lokalt ämne som man kan tro, för Karl Rove har medvetet och målinriktat gett sig på politiker utomlands. Nelson Mandela, Kohl, Chirac, ja till och med vår Hans Blix. Listan kan göras lång på alla dem som fått uppleva "hot" och ta konsekvenserna av Karl Rove. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Göran Persson fått uppleva Karl Roves tumskruvar. Det norskt halvättade problemet med Karl Rove är globalt och påverkar alla ledande politiker utomlands. Karl Rove är den i särklass den mest inflytelserika rådgivare som funnits i den amerikanska politiken, den mest onda och den fegaste av dem alla. Han leder den cirkus i USA som kallas for Courage Down. Den republikanska senatorn John McCain skrev en otroligt bra krönika i magazinet Fast Company om detta In search for Courage

Det är dags nu, tiden är ute för Mr Rove. Han har orsakat tillräckligt mycket skada världen över som center för kriga och skövla, splittra och regera, manipulera och använda media som ett verktyg för läcka totalt osanna uppgifter vars ända syfte är att personligen förgöra dom personer som inte tycker som han. Det är så farligt att nästa gång kan det vara ytterligare en svensk som står på tur. Den dagen ett amerikanskt bolag vill in på svenska marknaden och måste ändra på svensk lagstiftning kanske Göran Persson får det där samtalet från Karl Rove. Det var inte så länge sedan Karl Rove skickade en man till Göran Persson för att pressa honom till att ändra på den svenska lagstiftningen när det gällde kryptering på internet, kommer ni ihåg PGP historien ni som är insatta? Det är demokrati i amerikansk tappning. Fullständigt livsfarlig är den där mannen för hela världen.


Om författaren

Författare:
Markus Fors

Om artikeln

Publicerad: 14 jul 2005 00:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: