sourze.se
Artikelbild

Liten politikerflora och fauna

Liten flora och fauna över våra vanligaste riksdagsarter. Sveriges alla 349 encelliga organismer samlade i ett lättöverskådligt uppslagsverk med utmärkta färgbilder.

Vart fjärde år slåss de 349 organismerna med andra encelliga och uppblåsta organismer om en plats i artregistret. Det gäller att med sitt säregna läte och överdådigt prål överglänsa sina revirtänkande kollegor. De mest uppblåsta, märk: inte de mest lämpade, som tillhör samma släkte bildar en synonym grupp och blir invalda.
Några artexempel ur denna fantastiska fauna.

-Göran Personus pratensis - Tjock lagom rund och lätt svettigt röd djurart som gärna sätter sig på sina höga hattar och går fram som ett ånglok. Pompös och egenkärt släkte som tillhör underarten av Besser Wisser och blåsfisk. Uppvisar en näst intill parasitisk förmåga att klamra sig fast vid maktens värddjur.

-Gudrun Schhhhyman fyllae - Mager, energiskt släkte som gillar att surra högt och länge. Trivs bäst på blöta ställen och är ihärdig som en mygga. Parasitiska tendenser. Hermafrodit.

-Fredericus Reinfelde alba - Mycket försiktig art som gärna lurar i vassen och hugger när man minst anar det. Bakom det snälla-pojk-flinet döljer sig en mörkblå smurf utan hämningar.

-Maudus Olofus - Klämkäck och roskindat djur som ingen kan tycka illa om särskilt inte när organismen uttalar ord på sitt särskilt söta lilla vis. Alla manliga organismers våta dröm. Själv trivs Maudusen bäst på landet i gummistövlar och lerpölar.

-Thomaso Bodström fuscus- en tvålfager typ med särdeles dålig förmåga till självkritik. Trivs bäst framför en enorm spegel där han kan spegla sig hela dagen. Har förpassat allt som en gång rörde sig i huvudet till en stillastående pöl, troligen på grund av avelsproblem. Utsöndrar starka feromoner på det motsatta könet.

-Jens Orback timida - Försynt stackare med enorm förmåga att trampa i klaveret. Denna udda art vill så gärna men det faller ofta platt till marken i slutändan. Ingår dock i lyckad symbios med häst.

-Göran Hägglundus dubius - Fanatiskt organism. Återfinns i gödselstackar och i unkna gamla källare utan fönster.

-Löjla Freivalds parasiticus - Enormt löjeväckande djurart som flera gånger varit på väg att konkurreras ut. Dåligt minne, dålig tajming och dåliga bortförklaringar är denna art expert på. Återfinns ofta i nyrenoverade bostadsrätter och kan då mycket ilsket försvara sitt revir.

Förutom dessa exempel återfinns ytterligare en rad märkliga djur i den djungel som utgör riksdagen och regeringen. Vi återkommer hösten 2006. Då kommer dessa djur att inleda ytterligare en tävling om vem som kan prata mest om absolut ingenting. Djurriket är en fantastisk galen plats...


Om författaren

Författare:
Ninna Bengtsson

Om artikeln

Publicerad: 08 jun 2005 17:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: