sourze.se
Artikelbild

Feminister skämmer ut sig!

Feminismen domineras av manshatare och diverse bittra kvinnor som sprider lögner om allt ifrån satanism, barnoffer och stora organiserade pedofilnätverk.

På ROKS hemsida Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige står följande förklaring till Feminism:

Feminism - en ideologi som utgår ifrån att kvinnor som grupp är underordnande mannen som grupp. Detta inbegriper också att det finns vissa strukturer och skillnader i samhället som inte kan förklaras på något annat sätt än att härledas till kön.

Jag har, trots mitt kvinnliga kön, aldrig haft den synen på män och kvinnor. Jag är av den åsikten att man väljer vilket liv man leva. Vill jag känna mig som ett offer så kan jag göra det. Vill jag tro att män har makt över mig så kan jag tro det. Vill jag tro att män är onda så får jag det osv. Men frågan kvarstår, varför skulle jag göra det?

Efter att ha sett Dokument Inifrån som granskade ROKS så känner jag mig tvungen att sprida vad som sas i det programmet till er som möjligtvis inte såg det, för jag tycker att det är viktigt att folk får veta vilka åsikter dessa människor har, som ansvarar för en organisation som förväntas hjälpa kvinnor och unga tjejer som råkat ut för psykisk och fysisk terror.

Jag vill hävda att den psykiska terrorn fortsätter i form av hjärntvätt på vissa av ROKS kvinnojourer. En hjärntvätt som går ut på att få kvinnan att inse att män är djur, att män är onda och att män aldrig är att lita på.

I programmet intervjuades ROKS ordförande Ireen von Wachenfelt och hon påstår att de finns organiserade satanistiska pedofilnätverk som härjar i de svenska skogarna och offrar barn, foster och liknande. På fullaste allvar hävdar hon detta. När reportern frågar varför de då inte hittats några barnlik eller varför inga försvunna barn eller kvinnor rapporterats så svarade Ireen helt kallt "Hur vet du att det är så, hur vet du att inga lik hittats, hur vet du att inga barn försvunnit, hur vet du det?"

I ett annat avsnitt så besökte reporter en kvinnojour i Norrland och en äldre kvinna intervjuades och hon påstod att alla män, möjligen med några få undantag, är potentiella våldtäksmän och kvinnomisshandlare. Enda anledningen enligt henne till att alla män inte våldtar och slår är att de riskerar fängelsetraff! När människan kastade ur sig dessa fullständigt befängda kommentarer så var jag nästan i färd med att kasta ut tv-n. Det gör mig så fruktansvärt arg att dessa manshatare till kvinnor ska få sitta och hjärntvätta unga tjejer och berätta vilka monster män är, och att alla problem på vår jord beror på män.

Detta kan helt enkelt inte få fortsätta, och jag anser att pengarna ska dras in till alla kvinnojourer som har något som helst samröre med ROKS. För visst behövs det kvinno- och tjejjourer, abslout. Men de ska inte drivas av rabiata manshatare och människor som är fullständigt paranioda.

Sen tycker jag att allt fokus nu för tiden ligger på kvinnoproblem. Det talas hela tiden i media om ideal som tjejer tvingas leva upp till, om ätstörningar, om hur dåligt unga tjejer mår, hur kvinnor i vården bränner ut sig och liknande. Någonstans på vägen så glöms männen bort fullständigt. De förväntas gå rakryggade, starka och oberörda genom hela livet. Att den vanligaste dödsorsaken bland unga och medelålders män idag är självmord pratas det överhuvudtaget inte om. Att det finns killar som gåter framför spegeln för att de inte ser ut som mansidealet nämns aldrig. Att de finns killar som mår så psykiskt dåligt i tonåren att de inte orkar gå ur sängen på morgonen existerar tydligen inte.

Det är inte lätt för någon att vara ung idag, oavsett vilket kön man tillhör. Alla förväntas vara på ett visst sätt och se ut på ett visst sätt. Alla ska göra karriär, träffa en partner, skaffa barn, ha ett rikt socialt liv och tjäna bra med pengar. Det är normen och det är precis lika pressande för killar att leva upp till det som för tjejer. Skillnaden är bara att för oss tjejer är det ofta mer okej att gråta ut och beklaga oss över att vi mår dåligt.

Sen det här med lönerna, som är feministernas hjärtefråga, är ju egentligen inte konstigt. Kvinnor idag jobbar helt enkelt i större utsträckning inom lågavlönade sektorer. Och ett manligt vårdbiträde tjänar precis lika dåligt som ett kvinnligt. Det är bara det att det är fler kvinnliga vårdbiträden, men den det står ju alla kvinnor fritt att söka vilket arbete de vill och att utbilda sig till precis vad de vill. Det är inte svårare att få jobb som kvinna om man har en läkarexamnen än om man är man. Sen på högre nivå så är det säkert så att män i större utrsäckning lyckas förhandla sig till de högsta lönerna, men det är ju ingenting som är konstigt med det heller i mina ögon. Herregud, vi kvinnor har varit hemma och fött barn och lagat mat i alla tider och har helt enkelt inte varit med i leken lika länge som männen när det handlar om tex förhandling.

Utvecklingen har väl gått fort ändå om man jämför med andra länder. Och i mina ögon har vi inget kvinnoförtryck i Sverige. Och det är inte MÄN som slår kvinnor, utan det är SJUKA MÄN som begår dessa gärningar. Och det har ju att göra med att de kan göra det helt enkelt, eftersom en man oftast är överlägsen en kvinna när man pratar om muskelmassa och kroppsstorlek. På samma sätt som att det är sjuka kvinnor som torterar och misshandlar sina barn, det är inte kvinnor i allmänhet som gör detta, och något sådant påstående skulle heller aldrig accepteras.

Nej, bort med denna hjärntvätt och detta förbittrade manshat. Man kan inte se på män och kvinnor som två skilda grupper, som fiender. Vi är alla bara människor, och låt framförallt unga tjejer få skapa sig en egen bild av män istället för att köra ner det i halsen på dem att män är djur och djävulens avkomma som enbart plågar oss kvinnor. Lägg ner ROKS, lägg ner FI och arbeta för någonting viktigt istället. Arbeta tex istället för strängare straff för brott som våldtäkt och misshandel, oavsett könet på den som begått gärningen.


Om författaren

Författare:
Jennie Vestling

Om artikeln

Publicerad: 20 maj 2005 11:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: