sourze.se

Ännu ett sätt att dribbla med skatt

Med anledningen av Vänsterns utspel i diverse dagstidningar angående "Medborgarkontor för hemlösa": Är de inte välkomna på de som redan finns?

Det är skrämmande att se hur Socialborgarrådet Margareta Olofsson så cyniskt utnyttjar den allmänna okunskapen om hemlöshet. Det gör hon bara för att mörka det hon INTE gör.
Hemlösa bollas fram och tillbaka i ett politiskt spel där myndigheter inte drar sig för att utnyttja dem. Ingen frågar eller bryr sig om vad de själva behöver. Visst är det tungt att hålla reda på "soc"tider, frivilligorganisationernas mattider, när man bör vara på härbärget för att få en plats till natten. Särskilt om du inte har sovit föregående natt, när det är iskallt ute och när attityden hos socialsekreterarna ofta är styvmoderligt fördömande.

Skulden för att det ser ut som det gör med hemlösheten läggs konsekvent på dessa redan belastade människor. Samtidigt som staden nådigt ger det allra nödvändigaste markerar den sin ovilja att ge den hemlöse det stöd den verkligen behöver.

Det här som Borgarrådet nu stoltserar med är inget annat än ännu ett obehagligt trixande med människor olycka. Hon hjälper ingen. Sanningen är att de flesta flyr socialtjänstens kyliga "vårdande" så fort de får chansen. Telefon och internet i socialtjänstens regi gör verkligen ingen gladare. Ska de ringa för alla dessa miljoner? Internet finns ju i varenda hörn av staden om nån skulle komma på idén att ge sig ut och surfa. De flesta har fullt upp med annat. Hon säger det inte finns sånt här. Det finns redan på convictus, stadsmissionsgården, ny gemenskap bl.a Information, rådgivning utan tidsbeställning finns också. Hos enheten för hemlösa beställer man inte tid. Dit, precis som hos socialjouren, går man bara och sätter sig i kö. De kallar det för "drop in". Det hela är bara ett sätt att få pengarna att snurra kring fel focus.

Varför lägger man inte dessa pengar och detta engagemang till att skaffa bostäder och stödja de som har fråntagits sitt grundläggande värde istället?


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 20 apr 2005 18:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: