sourze.se

Ledare läk ekologin eller avgå

Sverige har ett tillfälle att återerövra sitt rykte som ett neutralt demokratiskt land, med stor mänsklighet och aktsamhet för naturen, som var det land jag trodde jag växte upp i.

Detta gäller även programledare för radio och TV samt skribenter för annan media.

Allt behöver inte vara komplicerat, om vi inte har ett fungerande ekosystem så har ni inte något att leda. Sverige är bara ett litet land i en alltmer ihop nystad värld. Och även om vi börjar tänka ekologiskt så räcker det inte, andra länder måste göra likadant. Men att inte se att ekologin är det som är det viktigaste av allt är att vara naiv, korrumperad och alldeles bindgalen.

Sverige har ett tillfälle att återerövra sitt rykte som ett neutralt demokratiskt land, med stor mänsklighet och aktsamhet för naturen, som var det land jag trodde jag växte upp i.

Det borde vara självklart för den ledare som inte har fullt upp med sin egen egoistiska fåfänga att ekologin är det alla länder måste satsa på igår, nu och i framtiden. Att inte ta detta tillfälle att samtidigt skydda sitt eget lands natur och visa mod och hopp inför framtiden och hoppas på att vara ett föregångs land i världen, kan inte ses som annat än panik, desperation och hopplöshet. Är du ledare och inte sätter ekologin först, ber jag dig att avgå nu, yngre människor med öppnare sinnen och inte så belastade av likformad information finns i flertal och dom har det kunnande ni inte tillåter er själva att inse att ni inte besitter.

Dessutom ber jag er att sluta tala om kortsiktighet och fåfänglighet som en möjlig knuff för ekonomin att få fart. Att hävda att vi bör shoppa mer, använda oss av plast kirurgi om vi inte gillar vårt utseende, låta våra barn bli lata och feta och deprimerade och som samhället väljer att kalla det psykiskt sjuka, att tillverka mat som inte bör ätas eller produkter som går sönder efter en timme, sånt här måste få ett slut.

Att efter 36 år framför TVn fortfarande inte höra politiker tala om tex befolkningsökningen som jag själv läste om som ett stort problem redan på mellanstadiet, gör mig förödmjukad på gränsen till att begå självmord.

Ni måste må väldigt dåligt när ingenting har hänt sen jag satt i skolbänken. Hade jag trott på psykologin skulle jag hävda att ni har hamnat i ett förnekande av faktum. Orkar ni inte hoppas på en bättre värld, ber jag er att direkt avgå. Jag kan förstå att ni kan ha problem med att se optimistiskt på framtiden men jag kan inte förstå att ni då sitter kvar som ledare. Ingen ledare utan hopp om framtiden bör få vara ledare, det är självklart i sandlådan, den som gråter sätter sig bredvid och väntar tills glädjen återfinner sig.

Så fort vi börjar adressera dessa stora tunga problem som världen står inför, kommer människor med kunskap komma fram ur sina av kommersialismen förtryckta hörn och chansen finns att vi med hjälp av deras kunskap och kämpaglädje faktiskt redan från början kan komma att få leva ett mycket glädjefullare liv i gemenskap med alla, och även om vi till sist trots allt går under så ska vi väl göra det tillsammans stridande i ett försök att rädda, inte bara oss själva, utan framtiden.

Är du hoppfull ledare? Fråga dig själv om du tror det alltid varit krig på planeten jorden, är ditt svar ja på denna frågan, ber jag dig avgå imorgon. Orka ha åtminstone den moralen att inte leda om du är besvärad av hopplöshet.


Om författaren

Författare:
Roger Petersson

Om artikeln

Publicerad: 15 apr 2005 10:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: