sourze.se

Zlatan intresserar inte mig...

"Men att Hamzo springer igenom Hammarbys backlinje, förbi Covic och gör Assyriskas första allsvenska mål intresserar mig som fan. Sträck på er Assyrier!"

Att fotbollens enda nyskapare José Mourinho och hans Chelsea utsätts för praktsvenskt gubbvälde och svågerpolitik intresserar inte mig.

Att Zlatan egenhändigt avgör hatmatchen mot Fiorentina med två mål intresserar inte mig.

Att Real Madrid börjar spela som de stjärnor de egentligen är i un classico - "El calssico" intresserar inte mig.

Att Interistas bengalar Dida in i vecka 53 så att han vaknar upp med svartkrutslukt på sjukhuskudden intresserar inte mig.

Men att Hamzo springer igenom Hammarbys backlinje, förbi Covic och gör Assyriskas första allsvenska mål intresserar mig som fan. Sträck på er Assyrier!

I andra halvlek kom Assyriska på att man var i Allsvenskan och började spela ut och Linderoths Hammarby visade sig, tvärtemot från den tid under Cratz Dynasti, återigen vara sämre i andra halvlek och absolut sämst i Europa på
att förvalta numerära överlägen. Att Domare Ukalovic saknar rutin visade han genom att inte kunna hålla kontinuitet då han gav Samura gult kort för att springa på frispark lika tidigt som Hammarbys Sleyman som han inte varnade. Att han saknar rutin visade han när han inte konsulterade sin linjeman som lite bättre kan skilja på en kollision och en tackling. Har SVFFs mullor gett särskilda direktiv inifrån bastuklubben Peter Pan månne? För domaren uppvisade en del märkliga tecken på att vara partisk. Tur var det inte som
räddade Hammarby. Att spela i Helgrönt medför otur men det är lite för mycket överkurs för det nya överstajlade Bajen.

En kvitteringen för Assyriska hade dock inte varit orättvis och den rensades från Hammarbys mållinje. Hammarby anfördes av eminent Jensen som lyckades förena det paradoxala med att vara perfekt i sitt positionsspel samtidigt som han jobbade dubbla pass för att täcka upp för Petter Andersson som gör lite moonlightning som gueststar i nya episoden av "Lost". Petter har jag tidigare liknat med Fredrik Ljungberg och Petters spel påminde just om när Söderberg flyttade in Ljungberg i samma, offensiva roll i dekadentdiamantens mittfält. Petter är - precis som Ljungberg - en modern yttermittfältare och har ingenting i mitten att göra. Med tid kan han få spelförståelse men det
är framtiden. Visst bajen och premiärer säger den luttrade bajaren bredvid mig innan han försvinner ner i pissoaren i jakt på sin kenta platta och sitt nya rosa armband från AB och han har väl rätt : Bajen har väl aldrig varit bra i premiärer och dom har aldrig varit si och dom har aldrig varit så....ZZZZ. Den fråga jag dock ställer mig är hur länge Hammarby IF AB Inc Ltd kommer att tolerera att man inte kan bli något mer än ett vanligt allsvenskt mellanlag som agerar käglor åt storklubbsklot i UEFAs bowling då och då. Jag vet att det finns en så där fyra tusen trogna som går hela vägen till division två om det krävs men dom här andra tio tusen medelklassarna, alltså han inne på pissoaren och hans bitchass peeps, som måste fylla
Söderstadion eller Råsunda... kommer dom att nöja sig med blahaspel när Bajens mittfält inte längre orkar göra alla mål och dogmatiska krav på klacksparkar krävs? Då så Hammarby. Då var saken och framtiden klar då.

Framtiden för Assyriska kan bli lika glad som mörk. Spelet visade en massa brister men man spelade sina första allsvenska minuter och då går det som det går. Man kan fylla ett par meter med misstag men varför? Det är som att
gnälla sönder en tjej som just tappat sin oskuld minuterna efter och det vet jag inte om jag vågar cuz this baby got some spice and claws that my wife have not shown in years.

Även om Assyriskas "produkter" från ungdomsleden är särskilt många eller gått så väldigt långt så råder det inget snack om att Assyriska är invandrarungdomarna söder om söders lag. Från Norra B straight down to the hood G. Alla Assyrier får ursäkta att jag avfärdar pratet om "Assyrisens Landslag" för det är inte där er kulturella styrka ligger. Det var inte många Assyrier på planen igår men däremot har Assyriska nerver, styrka och kurage att kunna ställa upp med ett lag där så många har så mångfacetterad bakgrund. Assyriska är det enda laget i Sverige som kan prata om ren polykultur.

Heter man Touma i efternamn så behöver nämligen man inte gallras bort av 110 kgs praktsvenskt floskelfläsk i form av Tommy-Tommy Tommysson dom heter alltid Tommy som ska förklara svenskt lagarbete, tradition, jantelag och att man sitter längst bak i bussen och krymper sitt ego lite så det passar alla. Jag har alltid fått intrycket av Assyriska är ett eldfängt lag på grund av sina skiftande kulturer. Bäst förkroppsligat av den så subtile buddagraciösa Tysken Peter som tränade laget under flera år.

Detta om något må låta som gamla floskler vi hör under EM och VM när vi s.k fotbollskännare ska analysera lag och land. Det blir lätt att det glider över från fotbollskultur antropologi till ren Juventus-eugenik och då rycker
Jesper Bengtsson ut på Aftonbladet med uppkavlade flanellärmar och sen får man ducka med dementier i ett par veckor men det ÄR verkligen så:

En massa kulturer i en liten grupp kan bli ren djävla dynamit. Jag jobbade under nittotalet på ett engelskt dataföretag och utvecklade en avdelning med 15 personer som talade sammanlagt 22 språk och kom från 11 länder. Vi festade hårdast, hade roligast och var färgstarkast. Till och med när vi torskade vann vi.

Vi sträckte på oss och det ska även Assyriska lag och supportrar göra. Ge inte upp och dämpa inte er eldfängdhet.

Får ni en bengal i huvudet som Dida vet ni att ni inte brinner tillräckligt för er fotboll!


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 13 apr 2005 15:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: