sourze.se
Artikelbild

SSU-fifflet sanktionerat från högsta ort

"Här har vi ett förbund som under lång tid har fifflat med medlemssiffrorna för att tillskansa sig bidrag och ombud, och när de blir påkomna försöker de flytta över skulden på några stackars sextonåringar som förmodligen bara gjort sitt bästa."

När jag hör sådana kommentarer som den från Mikael Damberg om att det är naturligt att "16-åringar som nyss gått kassörkurs" inte vet hur de ska hantera medlemslistorna i förbundet när det är dags för uppdatering och att det därför snarare handlar om misstag än om medvetet fusk, är min spontana tanke att det värsta problement i SSU nog inte är allt fuffens utan snarare det bristande ledarskapet. Här har vi ett förbund som under lång tid har fifflat med medlemssiffrorna för att tillskansa sig bidrag och ombud, och när de blir påkomna försöker de flytta över skulden på några stackars sextonåringar som förmodligen bara gjort sitt bästa. Det här fifflet är så klart sanktionerat, planerat och utfört från högsta ort och då är det rimligen också där som ansvaret borde tas, även om det främst är en fråga för SSU:s medlemmar att bedöma.


Om författaren

Författare:
Johan Forsell

Om artikeln

Publicerad: 22 mar 2005 09:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: