sourze.se
Artikelbild

Affirmationer - om att affirmera

Affirmationer är starka krafter, både på personligt och kollektivt plan.

Om du enbart äter hamburgare, chips, pizza och godis kommer din kropp att svara med ohälsa. Detta för att du inte ger den de näringsämnen den behöver. Samma sak gäller sinnet. Om du för in den ena negativa affirmationen efter den andra kommer sinnet att svara med ohälsa och depression.


Tre exempel på affirmationens makt

1. Ett par som länge försökt få barn inser att det inte går och bestämmer sig för att adoptera istället. När alla papper är klara och barnet är på väg ifrån fjärran land blir kvinnan havande!?

2. I ett annat par som levt tillsamman länge dör kvinnan. Kort efter dödsfallet dör även mannen!?

3. Jag kände en man vars hela livsmening låg i hans arbete. Vid 65 års ålder gick han i pension och kort efter första pensionsutbetalningen avled han!?

Vad innebär detta? Innebär detta att vi faktiskt kan bestämma oss för att dö? Innebär detta vi omedvetet kan bestämma oss för att inte få barn? Jag tror det! Om du tänker efter och ser dig omkring, inser du troligen att du känner till liknande fall. Om detta är sant måste det även vara möjligt att affirmera sig till ett liv fyllt med glädje och livskraft!


Kollektiva affirmationer

affirmationer förs i stor utsträckning ut på en kollektiv nivå:

1. Nytt Virus! Oskyddade datorer!

kan det vara tillverkare av antivirusprogram?

2. Terrorist ... Hot!

Kan det vara regeringar med intresse av att piska upp rädsla som kan utnyttjas till deras fördel för att rättfärdiga krigshandlingar?

3. Vårinfluensan! eller... Höstförkylningen!

Kan det vara tillverkare av läkemedel?

4. Snö på väg!

Kan det vara en tidningsredaktion med nyhetstorka?

Kan det vara så att massmedias frossande i våld, kriminalitet, fiffel, sjukdomar och lögner "skapar" just det de skriver om? Att hela tiden föra in dessa affirmationer i sinnet på människor måste medföra konsekvenser. Barn och ungdomar är extra känsliga, men också vuxna påverkas självklart. Vilka konsekvenser tror du att dessa affirmationer för med sig? Låt denna frågeställning mogna och resultera i de svar just Du får till dig. Låt denna process fortgå under någon vecka. Detta handlar om att medvetandegöra för att ha en karta för förändringar.

Köp inte dessa negativa affirmationer! Bestäm dig själv för vilka affirmationer du vill ha i ditt liv. Vill du ha mörker eller ljus? Vill du ha makten i ditt liv? Lämna då inte över makten till andra! Hur vill du ha det i ditt liv? Vad vill du fokusera på? Bli medveten om vem som ligger bakom dessa affirmationer och fundera alltid på vilket deras underliggande mål är. Varför vill de föra ut detta till allmänheten? Vem är de och vad vill de uppnå? Finns det en dold agenda? När du kommit fram till svaren kan du bedöma om det är något du vill ha i Ditt sinne...


Vad kan du göra idag i ditt liv?

Börja redan idag med att Aktivt bestämma vilka affirmationer du vill föra in i Ditt sinne. Ja, det är faktiskt Ditt sinne! Detta innebär att du först måste säga nej till sådana affirmationer som du inte vill ha. Alltså att du säger nej till de "kanaler" där negativa affirmationer förekommer. Detta är att aktivt välja hur du vill må och vilket liv du vill leva.

När du stängt ute de negativa affirmationerna kan du föra in de affirmationer som du vill ha. Ett tips är att affirmera Positivt varje morgon framför spegeln och sedan undvika eller vägra ta in alla negativa affirmationer du möts av. Vilka affirmationer vill du ha i ditt liv? Det är faktiskt Ditt liv och Du bestämmer. När du klargjort vad du vill sätter du dig ner framför spegeln. Uttala högt, ljudligt och med säkerhet i rösten de positiva affirmationer du bestämt dig för att föra in. Ta ögonkontakt med dig själv i spegeln och andas djupt ner i magen.


Vill du ha Ljus eller mörker !? Ta ställning Idag !

Affirmationer förändrar ditt liv!
Bestäm dig för i vilken riktning Du
vill gå och börja gå idag! Du är
Kung eller Drottning i
Ditt universum!


Om författaren

Författare:
Tommy P.A. Larsson

Om artikeln

Publicerad: 15 mar 2005 17:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: