sourze.se

Djurporr

Ungdomars hälsa

Djurporr - Ungdomars hälsa - Attityder och förändringar

I djurporrens värld står kvinnorna för 99 av djurporr medan männen står för cirka 1 tidelag som visas på internet, mest lättillgängligt. Där kvinnan har samlag med hundar, hästar, getter, ormar, kattor, grisar och höns. Märk väl att det är till största delen kvinnor som står för den här sortens porr. En stilla undran; varför är det bara kvinnor som knullar med djur? Så här säger Riksorganisationen för kvinnojourer och tjej-jourer i Sverige:

"Många kvinnor och tjejer mår dåligt av att kvinnokroppar ständigt exponeras som ett tillgängligt objekt i det offentliga rummet."

Jag finner detta uttalande synnerligen anmärkningsvärt. Kvinnojourer borde väl vara de första som gick i spetsen och öppnade upp för debatt i samhället, i hela EU, väckte opinion, ställde till en jäkla oreda i stället istället för som nu, sitta och titta åt motsatt håll, och inte låtsas veta vad som finns på bordet. Det är väl också så att kvinnorna inte vill utmåla sig som delaktiga, det är skämmigt i vissa kretsar. Men man vill gärna visa sig nakna. I dessa jourer, föreningar har man den åsikten att det kvinnan gör eller säger är det rätta. I den sfären har kvinnan alltid medhåll i vad hon än gör. Med den åsikten i fickan är det lätt att gissa sig till vad resultatet blir. Kvinnojourerna håller alltid kvinnan bakom ryggen och förnedrar männen.

Den värld som våra barn nu växer upp i har ett liknande mönster. Samhället med politiker i spetsen, skolor i det dagliga livet blundar och förfasar sig över ungdomarnas slapphet. Inget görs från någondera håll. Alla blundar.

Internet är en trevlig värld men också en värld full av många fallgropar i form av snedvridna uppfattningar, kriminalitet, våld, lögner och porr av olika slag allt ifrån kiss och bajs till djurporr. Låt oss säga att 55 av det grova kommer från nätet, det låter rimligt att anta.
45 kan delas upp på våldsfilmer, porrfilmer, spel av olika slag, massmedia och inte minst från föräldrar. Eller ska jag vända på kakan och tycka till ordentligt rejält och skylla allt på föräldrarna och frita samhället från ansvar? Det låter i alla fall orättvist i mina öron.

Samhället släpper ut en massa skit, och sen är det upp till föräldrarna att sortera. Att ta ansvar för att en filtrering av utsläppet görs. Ett exempel; på Lunarstorm klär 13-15-åriga flickor av sig nakna och bilderna läggs sedan ut som annonser. Jag undrar om föräldrarna vet vad deras döttrar sysslar med. Tänk på att det kan vara ditt BARN som visar sig naken på bild! Fattar du vad detta ställer till med i förlängningen?

Mamman måste vara en stark förebild för sin dotter. Att båda föräldrarna tar ansvar för sin familj, att våga vara förälder, att skolan tar sitt ansvar... Vidare en grej till som jag inte kan låta bli att skrika högt om. Flickor påverkas negativt av ouppnåeliga ideal. Skönhetsidealen och kroppsfixeringen färgas av massmedia, nätet och till en del från porrens värld och de som mår sämst är unga tjejer. Dåligt självförtroende, ångest, depressioner, ätstörningar och självmord blir allt vanligare.

Det är här samhället tittar alla under bordet, vill inte se eller höra vad som föregår på den egna bordskivan, och av naturliga skäl. Samhället staten satsar alldeles för lite eller inget alls av de resurser som finns tillgängliga. Nu måste ett krafttag till för ungdomarnas, tjejernas hälsa. I den ökande ohälsan kan man se den röda tråden. Såpor påverkar ungdomarna oerhört negativt. Mode- och skönhetsindustrins ideologiska budskap är att du inte duger som du är. Kvinnligt är att vara avklädd, trådsmal och snygg, i nämnd ordning som samhället vill ha det...

Varför är det så tyst från kvinnorna sida, det är ju ni kvinnor som ska väcka era med systrar! KVINNOR, varför accepterar ni avkläddheten, porren, att synas naken i det
offentliga rummet? Borde vi inte tillsammans ta ett kraftag mot porren och avkläddheten i det offentliga rummet? Som jag ser det är ett rimligt krav att ändra lagen. Låt det bli kriminellt att sälja sex på samma sätt som det är kriminellt att köpa sex.Kvinnorna måste ta sitt ansvar på fullt allvar. Stoppa porren, står det i partiprogrammen. Jag undrar, vad menas med det?

MEN SÅ LÄNGE NÅGON DRAR NYTTA AV PORREN SÅ KOMMER DEN ATT FINNAS KVAR. Maktlösheten infinner sig för tillfället men jag ger aldrig upp!

Ha det

LEN CHARLSTRÖM
bysmedjanhotmail.com

Len Charlström
By Solbacka Gård 1156
87016 RAMVIK
0612-44122


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2005 18:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: