sourze.se
Artikelbild

Men tänk om hockeymännen är oskyldiga

Om kvinnan i fråga ljuger. Hon kanske har en pojkvän eller man som ifrågasatte var hon varit fram till tolv på dagen.

Tänk om hon alls inte var särskilt berusad. Hon kanske bara var ångerfull och inte hade någon vettig förklaring till var hon spenderat natten och halva dagen, och att det endast var av den anledningen som hon väntade så länge med sin polisanmälan, så att hon skulle kunna hävda att alkoholen "tyvärr" gått ur kroppen. Hon kanske bara gick och undersökte sig på sjukhuset för att understryka trovärdigheten i sin "berättelse" för sin pojkvän - eller man.

Men jag har ingen aning. Lika lite som ni som fördömer hockeykillarna har någon aning om vad som egentligen hände!

Jag är helt övertygad om att de flesta av er kan tänka er någon ni känner eller ur ert förflutna som skulle kunna tänkas göra en sådan sak. Jag är också lika övertygad om att det finns rötägg hos BÅDA könen. Och där har ju rättssystemet en lika stor skyldighet att skydda oskyldiga från dessa rötägg som att döma de som verkligen är skyldiga.

Jag har fortfarande ingen aning om vad som egentligen hände. Lika lite som alla ni som dömt hockeyspelarna haft. ALLA har ni dömt dem efter vad media skrivit. Och ärligt talat, hur mycket tror ni att media egentligen vet?

Föreställ er att det verkligen ligger till så som jag har beskrivit det, och att den här kvinnan blev otroligt upphetsad av tanken på att ha sex med tre snygga HOCKEYSTJÄRNOR - SAMTIDIGT! Sånt händer. Hon kunde helt enkelt inte låta bli. Hur stor är då inte hennes skuld? Hon har gjort tre män arbetslösa, de kommer alltid att kallas våldtäktsmän så fort de beträder en hockeyrink och de förlorar tydligen 1,3 miljoner i utebliven lön. Och de drabbas alla av ett privat helvete men där får de stå sitt kast. Det handlar inte om det.

Men om det är som jag har beskrivit det, är då inte hon skyldig hockeyspelarna en stor ursäkt?

Men som sagt, jag vet lika lite som ni vad som egentligen hände. Att däremot döma de här tre för att de tycker om gruppsex är näst intill diskriminering av en sexuell läggning. Ungefär som att döma en hockeyspelare för att han har sex med män. För det är ju så att många har ju trots allt insett att de inte är dömda för våldtäkt, men istället dömt deras moral.

Jag förstår att jag kommer att få en massa skit för den här artikeln men det kan jag ta. Det här skenande moralpanikståget är ett större hot mot rättsäkerheten än vad många av er anar! Att nu överåklagare Birgit Thunved valt att granska alla handlingar på nytt är helt säkert ett beslut grundat på medias skriverier. Är det verkligen så vi vill ha det?

Den här artikeln är absolut inte skrivet mot kvinnan i fråga utan emot människor som inte tänker eller vågar tänka.
INGENTING är viktigare än rättssäkerheten i ett land!

Stör mig också på att denna händelse haft en gigantiskt större genomslagskraft en den där den trettonåriga FLICKAN vilket stämmer i det fallet blev våldtagen.


Om författaren

Författare:
Stefan Persson

Om artikeln

Publicerad: 17 feb 2005 22:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: