sourze.se

Top tio lista - eller botten?

De tio viktigaste orsakerna till att det tog tre dagar för utrikesminister Laila Freivalds att få iväg den första hjälpsändningen till flodvågens offer i Asien.

10. Uppfattade bara orden "Thailand, tre döda" när man från utrikesdepartementet först ringde och meddelade att "du måste ner till Thailand på tre röda...".

9. Hade ännu inte återhämtat sig efter systembolagets lednings julfest hemma hos Göran.

8. Var fysiskt fullt upptagen med att försöka montera ihop sin julklapp från Mona och Bosse; bubbelpoolen Tsunami från IKEA.

7. Var psykiskt fullt upptagen med den konstitutionella kris som uppstått på SVT efter att Ernst Kirchsteiger fått jobbet som julvärd istället för den av journalistfacket förordade Cecilia Uddén.

6. Kunde sedan inte ta sig till jobbet på utrikesdepartementet då alla vitt anställda taxichaufförer i Sverige hade ledig dag enligt kollektivavtal.

5. Konstaterade kallt att Phuket nu var ute ur konkurrensen om att få arrangera vinter-OS 2014 och stängde av telefonen för att göra sig oanträffbar för kommunalråden i Östersundsregionen.

4. Ville inte heller ställa in sin planerade shoppingtur på mellandagsrean eftersom hon hade fått i personligt uppdrag av Göran att köpa nya, fina, röda cykelhjälmar till alla i regeringen innan den nya lagen om sådana trädde i kraft den första januari.

3. Kontaktade sitt elitfeministiska nätverk för att kolla upp genusperspektiven i området, fick då veta att ALLA svenskar som åker till Thailand är patriarkala, imperiala, kvinnoförtryckande, perversa pedofiler som gott kunde få ta sig hem själva bäst det gick.

2. Insåg att det skulle vara för långsökt att försöka skylla jordbävningen på USA och beslutade sig därför att spara de nya fina diplomatiska invektiven på julrim till nästa veckas utskick av hjälpsändning till Falluja i Irak.

1. Beordrade slutligen sina personliga livvakter att eskortera henne till katastrofområdet så fort som möjligt, skjutsades då omedelbart till närmsta svenska teaterföreställning.


Om författaren

Författare:
Peter Andersson

Om artikeln

Publicerad: 12 jan 2005 11:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: