sourze.se

Liten droppe av gift. del 3

****

När jag hade pratat färdigt med Erik gick jag upp ur badet och torkade mig. Det kändes lite kallt innan jag hade torkat hela kroppen med den svarta handduken. Jag gick ut till vardagsrummet och satte mig i soffan. kände mig avslappnad i hela kroppen efter det varma badet. Jag bara satt där. Klockan var fyra på eftermiddagen och jag kände mig pigg. Funderade på vad vi skulle gå på för ställe när vi skulle träffas alla tre, kanske till Tennstopet vid Odenplan. Där fanns det en fin restaurang och baren var helt okej också. Hade hängt där mycket när jag var yngre. Jag drack inte då och gör det inte nu heller, men vi var ett gäng på några killar som brukade spela dart där. Vi träffades ungefär tre gånger i veckan. Nu var det länge sedan jag var där, men det fanns andra ställen att gå till. Jag ville gå till ett ställe som var trevligt och mysigt men jag kände bara till några få ställen och det var inte något av dom jag kände att jag ville gå till. Fick väll fråga Sanna när hon hörde av sig, hon vet nog något ställe eller så gör Erik det.

Nu hade jag torkat. Gick fram till cd-spelaren och satte på en skiva av Eric Clapton “Unplugged", en av mina favorit plattor. Hade lyssnat på Clapton sen jag var 1 tonåren. Jag köpte en gittar inspirerad av honom men jag blev inte vän med gittaren så den står undan gömd i en garderob.

Jag var trettiotvå år. Mitt liv hade inte bara varit en dans på rosor. Mina föräldrar separerade när jag var sex år. Jag minns även idag när dom bråkade ute i köket när jag var i mitt rum. Det Slutade alltid med att jag började skrika hysteriskt så dom kom inspringandes till mig.
Mamma tog mej i sin famn men jag försökte sträcka mig och kravla mig ur hennes famn till pappa, men min mamma ville inte Släppa taget så pappa gav mig en puss på kinden och gick. När han hade gått ut genom ytterdörren sprang jag till fönstret för att se honom en sista gång innan han försvan längre ner på gatans. När Jag stod där och tittade efter honom var mamma tyst i köket och jag kommer ihåg en gång när jag kom in till henne i köket och fick se hennes tårar som rann ner för hennes kinder. Jag tyckte det var konstigt för hon lät inte något när hon grät, hon var tyst.
“Layla" Sjöng Clapton ut ur högtalarna i vardagsrummet. Jag gick fram till sterion och höjde volymen.
Telefonen ringde:

- Hej, det är Sanna.
- Hej. Hur mår du? Frågade jag.
- Det är bra med mig, jag har precist kommit hem från jobbet sa hon.
- Slutade du tidigt i dag, klockan är ju bara fyra?
- Ja, det gjorde jag.
- Jag har pratat med Erik, du vet han 1 klassen, sa jag.
- Vad kul. Hur var det med honom?
- Det verkade som det var bra. Jag föreslog honom att vi skulle ses alla tre, vad tycker du om det?
- Det skulle vara jätte trevligt. Jag är ledig på lördag så det skulle vara en bra dag att träffas på, sa hon.
- Ska vi säga att vi ses på Tennstopet klockan fem på lördag och så äter vi då?
- Ja det kan vi göra.
- Bra då meddelar jag Erik, så ses vi då.
- Okej hej då, sa hon.
- Hej då, sa jag.

Det var lika bra att ringa upp Erik på en gång men det skulle kanske vara för tidigt på dan, han kanske inte hade hunnit hem från jobbet.

Jag gick in i sovrummet och klädde på mig. Gick sedan in i badrummet och rakade mig med min rakapparat som envisades med att inte ta bort dom små fjuna, så jag fick stå och raka mig länge innan jag blev klar. Måste köpa en ny snart eller börja raka mig med rakblad och lödder, När jag var klar slog jag på tv:n men jag hittade inget att se på så jag slog av den och satte på en platta av Bob Dylan.
Jag gillade Dylan starkt, jag tyckte han var nästan lika bra som Clapton och Leonard Cohen.

Jag höjde volymen och började gå omkring i lägenheten samtidigt som jag diggade till musiken. Gick omkring i kanske en halvtimme innan jag sänkte och gick ut i köket för att göra middag.

Jag tog fram två kyckling bitar och la dom 1 en stekpanna. Hade lite smör, soja, salt och peppar på dom och ställde in pannan i ugnen, Det skulle ta ett tag innan dom blev klara, så jag tog fram en bok av Ulf Lundell, "Saknaden" och började läsa. När det gått en timme tog jag ut kycklingen och vispade ihop potatismos, sen åt jag. Det smakade bra. När jag ätit upp och diskat ringde jag Upp Erik.

- Erik, sa han i telefonluren,
- Hej Erik det är Florian. Hur är det med dig?
- Det är bra.
- Jag har pratat med Sanna och vi bestämmde att vi skulle ses på Tennstopet på lördag klockan fem, går det för dig?
- Ja det funkar för mig. Det ska bli jättekul att träffa er igen efter så många år.
- Jag ser också fram emot det, sa jag.
- Men vad bra, Då ses vi på lördag, sa han
- Ja det gör vi, Hej då.
- Hej.

Vad bra, nu var det avklarat. Det skulle bli kul att träffa dom. Jag funderade på hur Sanna såg ut nu. Hon hade varit så kvinnlig fast vi bara gick i högstadiet. Det var så uppenbart när jag såg gamla skolfoton, jag hade inte tänkt på det då men det var kanske det jag fastnade för hos henne utan att veta det.

Jag slängde mig i soffan och började läsa igen.


Bidrag till författarskolan


Om författaren

Författare:
Jonas Lindman

Om artikeln

Publicerad: 12 jan 2005 10:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: