sourze.se

"Vår ambition är att få hem alla avlidna"

Göran Persson på nyheterna idag fredag.

Det svenska identifieringsteamet som nu kommit på plats i Thailand varnar för att det kommer ta lång tid innan man identifierat alla kroppar - kanske flera månader. Varför säger inte regeringen som det är: det kan bli omöjligt! Det kan röra sig om så många som 3000 döda svenskar alla andra nationaliteter! Många av dessa kanske aldrig återfinns. Freivalds som själv var nere på plats i Phuket med omnejd måste ju själv inse det omöjliga i denna uppgift. Hon har bett den thailändska regeringen att inte bränna de avlidna svenska kroppar som återfinns, men kan man verkligen lägga denna övermäktiga uppgift på thailändarna, med tanke på risk för epidemier! Borde inte krutet istället satsas på att ta hand om de stackars människor som mist sina anhöriga.

På nyheterna ser vi drabbade turister som desperat irrar omkring och söker livstecken efter sina anhöriga. Dom säger att dom stannar tills dom får svar. Men vad händer om dom aldrig får svar?

Göran Perssons ambition om att ta hem alla avlidna är god, men hur reagerar anhöriga när ambitionen blir omöjlig att efterleva? Är det då inte bättre att i detta skede mentalt förbereda dom på att dom kanske aldrig får svar och lägga resurserna på de överlevande.


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2005 00:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: